Koç Topluluğu, Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne imza attı

Koç Topluluğu Şirketleri, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini'ne imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Koç Topluluğu Şirketleri, eş zamanlı olarak ‘Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini’ (Women’s Empowerment Principles-WEPs) imzaladı.

Konuya ilişkin, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktör Vekili ve Türkiye Temsilci Vekili Alia El-Yassir’in katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

İmzayı ilk atan Koç Holding’i takiben Aygaz, Yapı Kredi ve Ford Otosan’ın yanı sıra Arçelik, Arçelik LG, Bilkom, Demir Export, Ditaş, Divan, Düzey, Entek, Koçfinans, Koçtaş, KoçSistem, Otokar, Otokoç, Opet, Opet Fuchs, Ram Dış Ticaret, Ram Sigorta, Setur, Tanı, Tat, Tofaş, Tüpraş, Türk Traktör ve Zer şirketleri destekçiler arasına katıldı.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan ‘Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ için birlikte hareket eden Koç Topluluğu Şirketleri, toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanmasından bu alandaki gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanmasına kadar bir dizi ilkeye imza attı.

"Kadınların güçlenmediği bir dünyada kalkınma mümkün olmayacaktır" 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ömer Koç, “Toplumsal cinsiyet eşitliği, dünyanın hiçbir ülkesinde henüz sağlanmış değil. Ayrımcılığı tetikleyen kalıplara ve önyargılara karşı çıkmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Kadınların yeterince özgürleşmediği ve güçlenmediği bir dünyada kalkınma da mümkün olmayacaktır. Toplumsal cinsiyet eşitliği seminerlerini bayilerimiz aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına taşıyoruz. Bu alandaki çalışmalarımıza Kadının Güçlenmesi Prensiplerini şirketlerimiz ile birlikte imzalayarak yeni ve önemli bir halka daha ekledik" şeklinde konuştu.

Koç Holding, HerForShe hareketine destek veriyor

HerForShe hareketinin küresel liderleri arasında yer alan Koç Holding, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarını kapsamlı projelerle ortaya koyuyor.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)nin ortak girişimi olan “Kadının Güçlenmesi İlkeleri”nin imzacısı olan Koç Holding, 2006’dan bu yana yürüttüğü Ülkem İçin Projesi’nin 2015-2017 temasında “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” olarak açıklamıştı.

Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin aktif görev aldığı proje kapsamında Koç Holding, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (Koç-KAM) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile işbirliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında hayata geçen farkındalık seminerleri 81 ili temsil eden ve projenin gönüllü elçileri olan Koç Topluluğu bayileri ile bölge müdürlerinin öncülüğünde devam ediyor. Bugüne kadar gerçekleşen eğitimler ile 84 bin kişiye ulaşıldı.