KTO'dan İspanya atağı

50'yi aşkın iş adamıyla İspanya'yı ziyaret eden Kayseri Ticaret Odası, yeni iş fırsatları aradı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Endülüs bölgesi ağırlıklı olarak İspanya'ya yaptığı ziyareti tamamladı. 

13 Aralık'ta İspanya'da Malaga, Sevilla, Granada, Cordoba gibi Endülüs bölgesinin önemli kentlerindeki endüstriyel ve organize sanayi bölgelerini ziyaret den KTO, son olarak Madrid'de temaslarda bulundu. 

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon tarafından da kabul edilen heyete başkanlık eden KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz AA muhabirine yaptığı değerlendirmede "Kayseri Ticaret Odası olarak dış ilişkilere önem veren bir odayız. Türkiye'nin daha gelişmesi ve gelişmiş olan ülkelere yetişebilmesi için KTO olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma arzumuzu her yerde gösteriyoruz. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında çorbada bizim de tuzumuz olması için hem üretmeye hem de üretileni ihracata yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.  

KTO üyelerini yurt dışında potansiyel gördükleri yerlere götürdüklerini kaydeden Hiçyılmaz, İspanya ziyareti sırasında Cordoba ve Madrid Ticaret Odaları yetkilileriyle de görüşüp bilgi aldıklarını söyledi. "Biz, üretime ve ihracata önem vermemiz gerektiği kanaatiyle hareket ediyoruz" diyen Hiçyılmaz, 2015 yılında ihracatta yaşanan düşüşten sonra 2016 yılı için yeni umutlarla Türkiye'ye döndüklerini kaydetti.