'Maden'de yönetim çöktü!

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu istifa etti. Kahyaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yönetimde kalan iki kişinin de istifa ettiğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

Temmuz ayında 8 yönetim kurulu üyesinin istifa ettiği İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nde (İMİB) sular durulmuyor. 9 kişi kalan yönetim kurulunda iki kişinin daha istifa etmesi sonucu yönetim çöktü ve Başkan Ali Kahyaoğlu’da görevini bıraktı.

İMİB Ali Kahyaoğlu, yönetimin çöktüğünü sosyal medyadan duyurdu. Kahyaoğlu, Facebook hesabından yaptığı duyuruda yönetimde kalan iki kişinin daha istifa ettiğini ifade etti.

İMİB yönetiminden fuarlar sonrası istifa sinyaliİMİB yönetiminden fuarlar sonrası istifa sinyali

İstifa edenlerin kendisine ihanet ettiğini savunan Kahyaoğlu özetle “Yönetim kurulunda yer alan son 7 kişiden ikisi bana hiçbir haber vermeden istifa ettikleri haberini aldım. Ben 5 kez başkan seçildim. Bize ihanet eden arkadaşlarla inşallah Nisan 2018’de yapılacak seçimlerde aday olarak hesaplaşacağız” dedi.

Tüzük gereği yönetim kurulunun 7 kişiye düşmesi halinde Genel Sekreterlik yönetimi devralıyor ve birliği kısa sürede olağanüstü genel kurula götürüyor.

Böylece söz konusu istifaların ardından yönetimi Genel Sekreterlik yürütecek.