MÜSİAD heyeti Kuzey Afrika'ya 'çıkarma' yapıyor

Heyet, Başbakan Erdoğan ve Bakan Çağlayan'la birlikte 3 ülkeyi ziyaret edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımlarıyla Kuzey Afrika'ya "çıkarma" yapacak. 

MÜSİAD açıklamasına göre, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda 3-6 Haziran'da MÜSİAD organizasyonuyla Fas, Cezayir ve Tunus'a yönelik gerçekleştirilecek ticaret heyeti programına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın yanısıra 300'e yakın işadamının katılması bekleniyor. 

Heyete tekstil ve hazır giyim, gıda, makine ve ekipmanları, otomotiv ve yedek parça, kimyevi maddeler ve mamulleri, enerji, gıda, tarım, temizlik ve hijyen ürünleri, mobilya, medikal ürünler ve cihazlar, güvenlik malzemeleri ve ekipmanları, turizm ve otelcilik, yapı ve inşaat makineleri ve malzemeleri, müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalar iştirak edebilecek. 

Program kapsamında Türkiye, Fas, Cezayir ve Tunus'ta üst düzey yetkililerin katılımlarıyla düzenlenecek iş forumlarının yanısıra girişimcilerle iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. 

Ticaret heyeti programı, gerek ilgili pazara girmek isteyen gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir