Oda başkanlarından sağduyu çağrısı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki oda ve borsa başkanları Cizre'de sağduyu çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cizre'ye gelen Diyarbakır, Batman, Van, Hakkari, Bitlis, Muş ve Siirt ile çok sayıdaki ilçenin oda ve borsa başkanları, önceki gün 3 kişinin ölümüne neden olaylarla ilgili Sanat Sokağında basın açıklaması yaptı.

"Halkımızca tasvip edilmemektedir" 

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, provokasyon sonucu çıkan olaylarda 3 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını belirterek, olayların son bulması için herkesi sağduyulu olmaya davet ettiklerini söyledi.

Huzur ve güvenliğe zarar veren olayların barış özlemi içerisindeki halkı derinden üzdüğünü vurgulayan Sayar, "Barış ve huzurumuza yönelik her türlü hareket halkımızca tasvip edilmemektedir" dedi.

Sayar, yaşanan bu olayda kaos ve korkunun bölgeye tekrar hakim olmasının amaçlandığını dile getirerek, bu tür olayların barış sürecinin, kendi mecrasında akmasına engel olacağını dile getirdi.

"Çözüm süreci sabote edilmek isteniyor"

"Barış sürecinde yararlı olmayan olaylar karşısında duyarlı, sorumlu, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye, toplumun tüm kesimlerini bu sürece katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanan Sayar, şöyle devam etti:

"Barış süreciyle birlikte filizlenen barış ortamını bozmak isteyen karanlık güçler, bölgemizi hedef alarak çatışmaların çıkmasına neden olmakta, barış süreci ile ilgili umudun azalmasını, kirli tezgahlar kurarak ve çeşitli oyunlar oynanarak süreci sabote etmek istemektedirler. Bu anlamda süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemelidir."

"Sorumlular bulunmalı, olay aydınlatılmalı"

Ahmet Sayar, siyasi gruplar ve partilere mensup insanların vereceği mesaj ve alacağı inisiyatiflerin çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Sorumlu tarafların buna hassasiyetle dikkat etmesini isteyen Sayar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşlenen bu cinayetler sürece yönelik bir provokasyondur. Daha büyük provokasyonlara karşı herkesin daha dikkatli olması gerekir. Sorumlular bulunmalı, olay aydınlatılmalı, provokasyonun müsebbibi kim olursa olsun, açığa çıkarılmalıdır."