Otomotivin direksiyonuna Baran Çelik geçti

Seçime tek listeyle giren Beyçelik Gestamp Otomotiv AŞ CEO’su Baran Çelik, OİB’in yeni başkanı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Türkiye’nin ihracat şampiyonu otomotiv sektörü başkanını seçti. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) 2017 Olağan Genel Kurulu, Uludağ İhracatçı Birlikleri binasında yapıldı. Seçime tek listeyle giren Beyçelik Gestamp Otomotiv AŞ CEO’su Baran Çelik, OİB’in yeni başkanı oldu. Çelik, görevi 8 yıldır OİB başkanlığını yürüten Orhan Sabuncu’dan devraldı. Başkanlık görevine seçilen Çelik’in yönetim kurulu asil listesinde Ford, Toyota, Tofaş, Oyak Renault, Bosch, Valeo, İnci Akü, Teknik Malzeme, Martur ve Farplas Otomotiv firmaları yer aldı.

UİB Koordinatör Başkanı ve OİB eski başkanı Orhan Sabuncu Genel Kurulda önceki dönem faaliyetlerini anlatan bir sunum yaptı. Sabuncu, otomotiv endüstrisinin yıllık 28.5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye’nin 12 yıldır ihracat şampiyonu olduğuna belirterek, “Son 12 yılda 23.5 milyar dolar dış ticaret fazlası veren endüstrinin 2018 ihracat hedefi 29 milyar dolar. Geçen yıl OİB bünyesinde 1.3 milyon adetlik ihracat yapıldı” şeklinde konuştu. Orhan Sabuncu, ihracatta yüzde 77 ile AB ülkelerinin ilk sırada yer aldığına dikkat çekerek, Almanya’nın yüzde 15 pay ve 4.3 milyar dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldığının altını çizdi. Sabuncu, endüstrinin 111 Ar-Ge merkezi, 1.7 milyon adetlik araç üretimi ve 10 milyar dolarlık yan sanayi ihracatıyla 250 bin kişiye istihdam sağladığına da işaret etti.

Baran Çelik de yeni dönemde de ihracatçıların farklı pazarlarda da etkinliklerini artırmalarına yönelik çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. Türkiye otomotiv endüstrisinin uluslararası alanda rekabetçiliğinin yüksek olduğuna dikkat çeken Çelik: “Türkiye, ürünü istenilen standartlarda üretilebilecek yeteneği 1990’lı yılların başından itibaren elde etti. Güçlü bir insan kaynağına da sahip. Yeni teknolojilere, Ar-Ge’ye ve yeni teknolojilere adaptasyonumuz çok kuvvetli. Bu artılarımızı ihracatçı firmalarımızla birlikte daha da güçlendireceğiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir