PAGDER'de birlik mesajları verildi, Reha Gür yeni başkan oldu

Türkiye'nin en eski iş dünyası sivil toplum örgütlerinden PAGDER 36. Genel Kurulunu tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA – Türkiye'nin en eski iş dünyası sivil toplum örgütlerinden biri olan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) 36. genel kurulunu tamamladı. Reha Gür, başkanlığa seçildi. İstanbul'da yapılan Genel Kurulda, sektörün temsiline yönelik daha fazla işbirliği kararı alındı.

Tek listenin girdiği seçimlerin ardından, Genel Kurulda bir konuşma yapan Reha Gür, görevi devraldığı Hüseyin Semerci'ye teşekkür etti. Gür, “Hedefim, her dönemde yükselen bu çıtayı görev sürem boyunca daha da yükseğe taşımak olacak. Sektörümüzün birlik ve beraberliğini güçlendirecek, daha hızlı büyümesini, gelişmesini sağlayacak her tür sonuç odaklı çalışmayı esas alacağım” dedi.

Sektörün birlik-beraberlik içinde daha fazla güçlenmesine yönelik çalışacak

Reha Gür, siyaset dışı ama demokratik bir yapı içinde hareket edeceklerini vurgulayarak, yenilikçilik, fark yaratmak, takım çalışması, kurumsallaşmak, verimlilik ilkelerine öncelik vereceklerini vurguladı.

Karar alıcılar ve merkezi otorite ile iyi ilişkilere özen gösterecekleri, bürokrasiye yönelik daha fazla etkinlik ve proaktif faaliyetlerde bulunacaklarını vurgulayan Reha Gür, “Bilinirliğini artıracağımız ve aidiyet duygusuyla genişleteceğimiz tabanımıza yönelik çalışmalarımızı; insanlığa, ülkemize, sektörümüze ve alt sektör kırılımına ve her bir üyemizin faydalarını gözeterek, sektörümüzün tamamını kucaklayan bir PAGDER olarak yürüteceğiz” diye konuştu.

İki dönem sürdürdüğü başkanlık görevini devreden Hüseyin Semerci de konuşmasında, PAGDER'in 1955 yılında başlayan örgütlenme çalışmalarının ardından 1969 yılında kurulduğunu hatırlatarak, Türk plastik sektörünün Avrupa'nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üretim kapasitesine ulaştığını hatırlattı. Semerci, “PAGDER 60 yıllık koca bir çınardır. Bugün sayısı 500'e yaklaşan üyemizle, ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla büyük projelere imza attık. Yuvaya Dönüşen Plastikler kampanyamızı iki yıldır başarıyla sürdürüyoruz. Plastik sanayisinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan kümelenmeyi; teşviklerden yararlanma hakkı tanıyan İhtisas OSB özelliği ile PAGDER&ASLAN OSB ile sağladık. Dış pazar arayışlarına her türlü yanıtı içeren Dünya Plastik Atlası'nı sektörümüze sunduk. Yurt içi, yurt dışı fuar katılımları, eğitimler, seminer ve konferanslar düzenledik” dedi.

PAGDER'in 36. Genel Kurulunda, tek listeyle gidilen seçim sonucu, Yönetim Kurulu, Reha Gür'ün (Eurotec Mühendislik Plastikleri) yanı sıra Selçuk Gülsün (Tisan Mühendislik Plastikleri) Hakan Dirgeme (Beno Plastik), Burç Angan (Hür-mak Plastik Otomotiv Makina), Evren Evrenkaya (Ser Rezistans), Kenan Benlier (Güven-el Plastik), Oğuzhan Gürlek (Gürlek Plastik), Ünal Aykun (Semi Elektronik), Utku Şahin (Tetra Polimer) isimlerinden oluştu. Denetleme Kuruluna da Murat İçin (Fortis Plastik), Erkan Aydın (Gema Polimer) ve Burak Erenoğlu ise (Akay Plastik) seçildi.

Reha Gür

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Reha Gür, İTÜ Mühendislik Fakültesi'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede İşletme ihtisası yaptı. Plastik sektöründe çeşitli kademelerde çalışan Gür, 2004 yılından bu yana kurucuları arasında bulunduğu Eurotec Mühendislik Plastikleri firmasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Gür aynı zamanda, İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği)'de Yönetim Kurulu Üyesi.