"57 trilyon dolarlık altyapı yatırımına ihtiyaç var"

Küresel ekonominin 2030 yılına kadar 57 trilyon dolarlık altyapı yatırımına ihtiyacı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, önlem alınmadığı takdirde söz konusu projelerin 20 trilyon dolarlık kısmının gerçekleştirilemeyeceğine işaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son 60 yıldır dünya ekonomisinin lokomotifinin uluslararası ticaret olduğunu belirterek, "Bundan sonra da küresel kalkınma, ticaret sayesinde sürecektir" dedi.

Milletlerarası Ticaret Odasının (ICC) yılın ilk yönetim kurulu toplantısı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Hisarcıklıoğlu, ICC Yönetim Kurulu üyelerini Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Aynı zamanda ICC Türkiye Başkanı da olan Hisarcıklıoğlu, odanın 1919 yılında bir grup girişimci tarafından kurulduğunu dile getirdi.  

Karmaşık küresel ekonomik yapının ortak eylemler geliştirmeyi zorunlu kıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Son 60 yıldır dünya ekonomisinin lokomotifi uluslararası ticaret oldu. Bundan sonra da küresel kalkınma ticaret sayesinde sürecektir" diye konuştu.  

Küresel ekonominin 2030 yılına kadar 57 trilyon dolarlık altyapı yatırımına ihtiyacı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, önlem alınmadığı takdirde söz konusu projelerin 20 trilyon dolarlık kısmının gerçekleştirilemeyeceğine işaret etti. Bu durumun doğal olarak dünya ekonomisinin büyümesini yavaşlatacağını kaydeden Hisarcıklıoğlu, ICC olarak bu tür sorunlarda çözümler ürettiklerini belirtti.  

2015'te G-20 Dönem Başkanlığı'nın Türkiye'ye geçeceğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, bugün gerçekleştirecekleri toplantıda küresel ekonomiyi masaya yatıracaklarını söyledi.