"Yapılan zam fırsatçılıktan başka bir şey değil"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dolardaki kurun yükselmesi bahane edilerek motorine 17, benzine 14, LPG'ye ise litrede 5 kuruş zam yapılmasının fırsatçılıktan başka bir şey olmadığını savundu. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, eskiden uluslararası piyasalar bahane edilerek fiyatların yükseltildiğini, şimdi ise dolardaki kurun yükselmesi bahane edilerek motorine 17, benzine 14, LPG'ye ise litrede 5 kuruş zam yapıldığını öne sürdü. 

Bunun fırsatçılıktan başka bir şey olmadığını ileri süren Palandöken, yapılan bu zamlarla son 1 yıl içerisinde benzine gelen zam oranının yüzde 16,2'ye, motorine gelen zam oranının ise yüzde 19,4'e ulaştığını belirtti. 

Palandöken, şunları kaydetti: 

"Suriye gerilimi ile artan fiyatlar, piyasalarda endişeleri de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz sene varili 115 doların üstüne birkaç kez çıkan ancak düzeltmelerle tekrar bu barajın altına inen petrol, Suriye krizi ile birlikte bir kez daha bu barajı geçti. Yani 150 dolarlar seviyesinde dahi bu rakamlara ulaşmayan petrol fiyatlarının artırılması fırsatçılıktan başka bir şey değildir."  

Petrol fiyatlarına sık sık zam yapılmasının her kesimin yaşam kalitesini değiştireceğini ve bununla birlikte enflasyonun da artacağını savunan Palandöken, öte yandan yapılan zamların akaryakıttaki kaçak ve kayıp oranını da artıracağını ifade etti.