TOBB'dan ortak akıl çağrısı

Hisarcıklıoğlu: “Aynı gemideyiz, küresel belirsizlik sürerken içerideki belirsizlik iyi olmaz”

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 7 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada siyasi partileri ortak akıl ve uzlaşmaya çağırdı.

Seçimlerde halkın oyunun yüzde 95’inin Meclis’te temsil edileceğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, demokrasi tarihinin en yüksek oranlarından biriyle genel seçimlere katılan milletin büyük bir olgunlukla iradesini sandıkta gösterdiğini bildirdi.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların da iradesinin önemli oranda Meclis’in oluşumuna yansıdığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Böylece Türkiye güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Halkın oyunun yüzde 95 oranında Meclis'te temsil edilecek olması ve Meclis’imizdeki kadın milletvekili oranının da Cumhuriyet tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşması demokrasimizin geldiği nokta bakımından sevindiricidir” dedi.

Türkiye’de son 14 ayda üç farklı seçim süreci yaşandığını belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, artık seçim gündeminin geride bırakılması gerektiğini belirtti ve “Hep birlikte ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanmalıyız” diye konuştu.

Küresel iktisadi ortamın belirsizliklerle dolu olduğu bir durumda içerideki belirsizliklerin ortaya çıkmasının Türkiye için olumlu olmayacağına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, diyalog ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Önümüzdeki bu süreçte herkesin, milletin verdiği mesajı doğru algılamasını ve ülke menfaatlerinin ön planda tutulmasını bekliyoruz.”