TÜSİAD: Erken seçimi doğru bulmuyoruz

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "Erken seçim yapmak yapısal reform ve enflasyonla mücadele sürecini tamamen ortadan kaldırır. OHAL sürecinde seçim, Türkiye’yi dış dünyada zorda bırakır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı, Ankara kulisleri de hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan ve parti kurmaylarıyla bir araya gelirken, Erdoğan yarın da Bahçeli ile bir görüşme yapacak.

Erken seçim tartışmalarıyla açıklamalar ardı ardına gelirken, iş dünyasının çatı örgütü TÜSİAD da değerlendirmede bulundu.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, iş dünyası olarak erken seçimi doğru bulmadıklarını belirterek, "2018 yılının yapısal reformlar ve enflasyonla mücadele yılı olmasını bekliyorduk" dedi.

Bilecik, "Erken seçim yapmak yapısal reform ve enflasyonla mücadele sürecini tamamen ortadan kaldırır. OHAL sürecinde seçim, Türkiye’yi dış dünyada zorda bırakır. Bugüne kadar cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer siyasi liderlerden seçimlerin zamanında yapılacağına dair aldığımız mesajları tamamen desteklemiştik." diye konuştu.

Bahçeli'den erken seçim çağrısıBahçeli'den erken seçim çağrısı

Erdoğan: Cumhur ittifakını 2019 seçimlerine taşıyoruzErdoğan: Cumhur ittifakını 2019 seçimlerine taşıyoruz

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim için ilk yorumKılıçdaroğlu'ndan erken seçim için ilk yorum

Bu konularda ilginizi çekebilir