TUSKON başkanı ve 113 şüpheliye yakalama kararı

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında TUSKON Başkanı Meral ve 113 şüpheli hakkında yakalama kararı çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan ancak adreslerinde bulunamayan, aralarındaTUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de bulunduğu 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON üye ve yöneticilerinin de bulunduğu şüpheliler, adreslerindeki tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Bunun üzerine harekete geçen savcılık, bu şüphelilerle ilgili ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Topbaş’ın damadı tutuklanmıştı

Söz konusu soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 66 şüpheliden aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27 şüpheli ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmıştı. Yine aralarında Nejat Güllü'nün de bulunduğu 52 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir