Başlangıçların mevsimi: 'Bahar'

Baharda diyet programları, spor planları havada uçuşuyor. Estetik operasyon yaptırmak isteyenler için de en çok tercih edilen dönem bahar. Çünkü yaza kadar tüm izlerden kurtulmak gerek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Plaj, mayo, yaz partileri, düğünler, tatiller… Hepsi yaklaşıyor. İnsanlar, yaza hazır olmak için yılın bu zamanında yoğun bir şekilde fit görünme derdine düşüyor. Bu nedenle bahar ayları, yani nisan-haziran arasındaki süreç, estetik kliniklerine talebin arttığı dönem haline geliyor. Bu tespitler, Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Alpaslan Topçu’ya ait.

Dr. Topçu, bahar sezonunda taleplerin arttığına vurgu yaparak “Çünkü bahar, evrensel olarak yüz gerdirmeden yağ aldırmaya kadar herhangi bir estetik girişimin yapılabilmesi adına en uygun mevsimdir. Güneş ve sıcaklar etkisini göstermediği için hâlâ kalın giysiler giyiliyor. Bu da operasyon yapılan bölgelerin korunması demek" diyor. Topçu'ya göre meme operasyonları, karın veya kol germe ameliyatlarının vücutta bıraktığı izler bu dönemde kapalı kaldığından iyileşme süreci de daha rahat atlatılabiliyor.

GÜNEŞ HENÜZ KIZMAMIŞKEN

Öte yandan, yüzdeki işlemlerin de güneş ışınlarından korunması gerek. Alpaslan Topçu, bu dönemde estetik operasyon yaptırmayı planlayanlara şu tavsiyelerde bulunuyor: "Botox, dolgu, lazer uygulamalar, kimyasal veya mekanik dermabrazyonlar veya cerrahi yüz gerdirme girişimleri, gözlerdeki torbaların düzeltilmesi gibi girişimlerden sonra kesinlikle güneşe çıkmayın. O yüzden böyle bir operasyon düşünüyorsanız işinizi güneş ışınları ısınmadan önce halledin." Uzun kış sürecinden çıkıp bahara girmenin insanlar üzerinde yenileyici etkisi olduğunu da aktaran Dr. Topçu, psikolojik olarak mutluluk hormonunun salgılandığını ve bunun da yeni arayışlara yönlendirdiğini ifade ediyor. Topçu, "Bahar başlangıçların mevsimidir. Bu nedenle yeni bir bedene kavuşma isteği bu dönemde artar, sektör de en çok işlemi bu dönemde gerçekleştirir" diyor.

En trend bölgeler…

Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Alpaslan Topçu, ilkbahar ve yaz dönemi için estetiğin trend bölgeleri ve en etkili estetik uygulamaları hakkında tüyolar verdi.

Her işe ‘burnunu’ sokmak değil ama…

Burun:  Burun estetiği tüm Ortadoğu'da ençok tercih edilen cerrahi operasyonlar arasında. Son zamanlarda en çok uygulanan yöntem ise MİR ( minimal invazif rihinoplasti) tekniği. Bu şekilde insanlar genellikle küçültme, burnun ucunu yeniden şekillendirme, tümsekliğini azaltma, üst dudak ile burun arasındaki kötü açıyı düzeltme (burnu kaldırmak), kanatları daraltılma gibi işlemlere başvuruyor. Morluklar da eskiye nazaran daha az oluyor.

10 yaş daha genç görünsem

Göz çevresi: Bu da tıpkı burun ameliyatları gibi toplumun geneline yayılmış, "sıradan" görülen estetik operasyonlardan biri haline geldi. Göz çevresi estetiği, genellikle üst göz kapağındaki doğal deri kıvrımından girilerek fazla derinin alınması şeklinde yapılıyor. Gözü çevreleyen kasın bir kısmı da ince bir şerit halinde çıkarılarak yağın gerektiği kadarı alınıyor. Alt göz kapağında ise kirpiklerin 1 mm. kadar altından girilip yağ miktarı şekillendiriliyor. Göz etrafındaki kastan hazırlanan doku ile göz kapaklarının dış tarafı yükseltiliyor. Alt göz kapağının altında bulunan ve `gözyaşı yolu` denilen çökük kısma cerrahi gerginleştirme yöntemi de çok sık talep ediliyor.

Yer çekimine karşı gelebilir miyim?

Kaş kaldırma: Kaş kaldırma hem daha parlak bir yüz hem de daha genç görünüm sağladığından iş hayatında tercih edilen operasyonlar arasında. Özellikle dışa doğru yaklaştıkça incelen ve yukarı bakan kaş modeli talep ediliyor. Yöntem genellikle saçlı deri içerisinde birkaç küçük delikten girilerek alın kası ve alın derisinin kaldırılması şeklinde gerçekleşiyor. Bir tür asma işlemi yapılıyor. Beraberinde göz kapağı estetiği de isteniliyor.

İşte en önemli nokta...

Basen: Türk kadınlarının genetik yapısında geniş basenler maalesef var. Çoğu kadın bu soruna çare bulmak için liposuction yöntemini tercih ediyor. Çünkü aynı ameliyatla kalça bölgesinde yapılacak yağ emme girişimleriyle hatlar da belirginleştiriliyor. Yani sadece yağ aldırılmıyor, bazı bölgelerine de dolgu yaptırıyorlar. Bu da en çok yaza girmeden yapılıyor.

Dümdüz bir karın için...

Karın germe: Bu operasyonda cerrahi yara, sezaryen izinin olduğu yerden açılıyor. O nedenle özellikle doğum yapan kadınlar düz karına sahip olmak için gerdirme yapmaktan çekinmiyor. Karın duvarı kasları gevşemişse, dikişle karın duvarı da geriliyor. Aynı esnada karın duvarının yan bölümündeki kaslara güçlendirme dikişleri konularak, bel oyuntusu oluşturuluyor.

Her ikisi de yapılabiliyor…

Göğüs küçültme: Meme küçültme ameliyatı kadınlar kadar erkeklerden de sık talep aldığımız bir konu. Kadınlarda sağlık sorunlarına bile neden olduğundan sadece estetik amaçlar taşımıyor. Operasyondan sonra kalıcı dikişlerle göğüs dikleştiriliyor. Genel anestezi altında bir saat süren operasyonla göğüs iki-üç beden küçültülebiliyor. Büyütmede ise genellikle talep, göğüs ölçüsünün en küçük boydan 85 C`ye çıkarılması yönünde. Bir-iki saatte gerçekleştirilen işlem sonrasında hasta aynı gün taburcu ediliyor. Ancak iki-üç gün evde dinlenmeyi öneriyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir