Gribe karşı yeşil silahşörler: Isırgan ve brokoli

Kış aylarındaki grip salgınından korunmak için bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketin.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kış aylarındaki grip salgınının sizi teğet geçmesini istiyorsanız, ne yediğinize dikkat etmelisiniz. Uzmanlara göre böyle dönemlerde bol bol yeşil yapraklı sebze tüketmek hayat kurtarıyor. İşte beslenme uzmanlarının grip savar tüyoları:

BROKOLİ: A, C, E vitaminlerinin yanı sıra içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Ayrıca antibiyotik özelliğe de sahip.

ISIRGAN: Isırgan da antioksidan içeriği çok yüksek bitkilerden. Günlük 1 tutam ısırganı çayınıza ekleyerek, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

NAR: Günde bir adet nar yemek, vücut direncini artırıyor. Sadece çekirdekleri değil, suyu ve kabuğu da antioksidan etkisi taşıyor

KUŞBURNU: C vitamini bakımından en zengin bitkisel kaynaklardan biri. Soğuk algınlığı şikâyetlerinde, grip, nezle gibi enfeksiyonlu hastalıklarda yangı giderici etkisinden de yararlanılıyor.

MAYDANOZ: C vitamini yönünden çok zengin olan maydanoz da salatalarda bol bol tüketilmesi gereken yeşil yapraklılardan. 8-10 dal maydanoz yemek, yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir