Hafızaya avokado, yaratıcılığa kimyon mutluluğa ise çilek...

İşte uzman görüşlerinden derlenen mucize besinler...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Laboratuvar araştırmaları eskilerin "Ne yiyorsan osun" sözünü haklı çıkarıyor. Uzmanlara göre yedikleriniz yeteneklerinize de yön veriyor. Böylece hem sağlıklı hem de daha verimli bir hayat mümkün hale geliyor. İşte uzman görüşlerinden derlenen mucize besinler...

BELLEK

Havuç: Hafızayı kuvvetlendiren havuç, beyin metabolizmasını canlandırıyor. Bir şey ezberlerken ufak bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yemeyi alışkanlık haline getirin.

Ananas: Uzun metinlerin ezberini gerektiren her meslekte aranan bir meyve. Özellikle sinema oyuncuları tercih eder. Fazla miktarda C vitamini ve kıymetli element mangan içeriyor.

Avokado: Kısa süreli bellek için iyi. Fazla miktarda yağ asidi içerdiğinden yarım avokado yeterli.

MUTLULUK

Kırmızı biber: Ne kadar acı olursa o kadar iyi. Aroma maddeleri, mutluluk hormonu olan endorfin salgılanmasını hareketlendiriyor. En iyisi çiğ yemek.

Çilek: Stresi giderdiği belirtilen çilekteki lifl i maddelerin mutluluk verdiği belirtiliyor. Dikkat, dozu en az 200 gram olmalı.

Muz: Sırrı, serotonin. Mutlu olmak için beynimizin bu maddeye ihtiyacı var.

ÖĞRENME

Lahana: Tiroid bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirleri yatıştırıyor. Daha stressiz öğrenmeyi sağlıyor.

Limon: C vitamininden dolayı canlandırıcı etkisi olan limon algılama yeteneğini artırıyor.

Yaban mersini: Uzun süreli öğrenme döneminde ideal bir meyve. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlıyor.

DİKKAT

Karides: Beyin besini diyorlar ona. Vücuda, çok önemli olan omega 3 yağ asitlerini sağlıyor ve dikkat verme süresini uzatıyor.

Soğan: Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı etkili. Kanı sulandırdığı için beynin oksijeni daha iyi almasına neden oluyor.

Ceviz, fındık, fıstık: Konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirdiği söyleniyor.

YARATICILIK

Zencefil: Kanı sulandıran zencefil, beynin oksijenle beslenmesini ve canlanmasını sağlıyor.

İçeriğindeki maddelerin beynin yeni fikirler üretmesini ateşlediği söyleniyor.

Kimyon: Mucitlerin baharatı olduğu söyleniyor. İçerdiği uçucu yağların sinir sistemini uyarmasıyla bu etkiyi sağladığı belirtiliyor. İlham ve bir buluş için fikir bekliyorsanız kimyon çayı için (bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyonla).