İftar sonrası şişkinliğe bitki çayı formülleri

İşte iftar sonrası mide rahatsızlıklarına iyi gelecek bitki çayı formülleri...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İftar sofraları, aynı zamanda uzun sohbetlerle de şenlendiğinden yemeği fazla kaçırma riski çok yüksek. Bu da gecenin ilerleyen saatlerinde midede şişkinlik, gaz gibi rahatsızlıklara neden oluyor. Yemek. com’un beslenme uzmanları, iftar sonrası mide rahatsızlıklarına iyi gelecek bitki çayı formüllerini sizler için derledi...

LİME DİLİMLİ YEŞİL ÇAY: Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakma özelliklerine lime limonuyla enerji de ekleniyor. Lime dilimleri sindirimi de kolaylaştırıyor.

NANE: Nane çayı, yemeği fazla kaçırınca şişen midelere ilaç gibi. Hazımsızlığı ve gaz sorunlarını çözer, ferahlık sağlar.

REZENE: Gaz sorununu çözen bir diğer çay ise rezene. Bağırsakları ve mideyi rahata kavuşturan rezene çayı metabolizmayı, dolayısıyla yağ yakmayı hızlandırır. 1 su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı kurutulmuş rezene ekleyip 10 dakika beklemek yeterli.

MEYAN KÖKÜ: Sahurda içildiğinde susuzluk gideren meyan kökü çayı, hazımsızlığın da önüne geçiyor. Aktarlarda bulunabilen meyan kökünden çay yapmak için önce küçük parçalara ayırmak gerekiyor. 1 bardak kaynamış suyun içine 1 çay kaşığı meyan kökü atarak 5 dakika bekletmek yeterli oluyor.

TARÇIN ÇAYI: Tarçının mide ağrılarına iyi gelme, metabolizmayı hızlandırma ve açlık hissini bastırma gibi özellikleri var. Bu çay hem 4-5 parçaya bölüp kullanılabilecek çubuk hem de toz tarçınla hazırlanabiliyor.

YASEMİN: Hem fiziksel hem de ruhsal yönden rahatlamanın formülü olarak bilinen yasemin çayı, yağ yakımını da hızlandırıyor. Mide asitlerini düzenleyerek gastrit ve hafif mide ağrılarını dindirmekte de etkili.

FUNDA: Tadı biraz sert olsa da, ramazanda tercih etmek için pek çok sebep var. Böbreklerin çalışmasını düzenliyor, sindimi kolaylaştırıp, uyku bozukluklarının önüne geçiyor. Funda yapraklarını 5 dakika kaynatın, ardından 10 dakika demleyin.

KARAHİNDİBA: Kan şekerini düzenleyen ve bu nedenle aşırı yeme isteğinin önüne geçen karahindiba çayı sahur için ideal. 6 çay kaşığı kurutulmuş karahindiba kökü ve 6 çay kaşığı yaprak kaynamış suyun içine atılır, 20 dakika kaynatılır. Taze karahindiba kullanılacaksa ölçü 2 katına çıkarılır.