Kalıcı incelik için diyetlerinizden yasağı kaldırın

Fedbox'ın diyetisyeni Gülçin Yılmaz, “Uzun vadeli kilo kaybı için sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor” diyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yaz aylarına kısa bir süre kala kilo verme çalışmaları hız kazandı. Diyet reçeteleri havada uçuşuyor. Cazip tabak teklifleri “yasaklar listesine” girdiği için nazikçe reddediliyor. Diyetisyenler ise bu dönemde en çok “hızlı kilo vermek isteyenleri” uyarıyor. Özellikle, “şok diyet, glutensiz diyet, detoks kürlerine” ilginin bu dönemde arttığını belirten Fedbox'ın diyetisyeni Gülçin Yılmaz, tek tip beslenmeye dayalı diyetlerin kalıcı bir çıkış yolu olmadığı konusunda uyarıyor. “Uzun vadeli kilo kaybı için sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek gerekiyor” diyen Yılmaz, aynı zamanda diyetin temel felsefesinin iyi motive olmaktan geçtiğini de ifade ediyor. İşte Yılmaz'ın sağlıklı diyet ve kaliteli beslenme önerileri...

• Günlük almanız gereken kalori üzerinden karbonhidrat, protein ve yağ oranları da hesaplanarak sevdiğiniz yiyecekleri tüketmeniz mümkün. Hesap ve planlamayı iyi yaparak hiç bir şeyden mahrum kalmadan sağlıklı ve uzun ömürlü zayıfl ayabilirsiniz.

• Zayıflamak için makarna, şeker, karbonhidrat veya gluteni hayatınızdan çıkarmanıza gerek yok. Diyetin kendi içerisinde bir matematiği vardır. Herhangi bir yiyeceği 'geçici olarak' hayatınızdan çıkarırsanız diyeti bıraktığınız anda o yiyeceğe karşı bir ihtiyaç hissedecek ve miktarını ayarlamakta güçlü çekeceksiniz.

• Çok düşük kalorili beslenip sevdiğiniz yiyeceklerden uzak kaldığınız sürece diyet motivasyonunuzu korumanız da zorlaşacaktır. Asıl önemli olan porsiyon kontrolünü sağlayabilmekte! Neyi ne kadar yemeniz gerektiğinin kontrolünü sağlayabildiğiniz takdirde sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirebilir ve uzun vadede dilediğiniz kiloda kalabilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz yiyecekleri beslenme programınıza dahil ettiğinizde, diyette motivasyonunuz artacak ve plana sadık kalacaksınız.