Masa başında yedikleriniz kiloya dönüşüyor!

Aldığınız kilolar kendini hissettirdiğinde ise artık alışkanlıkları değiştirmek daha zor hâle geliyor. İşte bu duruma düşmemek için Beslenme ve Diyet Uzmanı Örkçü’nün bazı önerileri var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Ofiste bilgisayar başında geçirilen zaman, vücudun glikoz ihtiyacıyla birleşince kilo kontrolünü zorlaştırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü diyor ki “Masa başında tüketilen kalorisi yüksek gıdalar vücudunuza aşırı enerji yüklenmesine sebep olur ve kilo aldığınızın farkına bile varamazsınız.” Aldığınız kilolar kendini hissettirdiğinde ise artık alışkanlıkları değiştirmek daha zor hâle geliyor. İşte bu duruma düşmemek için Örkçü’nün bazı önerileri var. Öncelikle kalorili yiyecekler yerine sağlıklı, günboyu dinç ve tok tutacak besinler tüketilmesi gerektiğini söylüyor Örkçü: “Kuru meyve, badem, kepekli galeta, süt gibi atıştırmalıklar bulundurun... Metabolizmamızı hızlandıran ve çok acıkıp bir sonraki ana öğünde fazla miktarda yememizi engelleyen fasıla öğünlerdir. Bunları 2-3 saatte bir atıştırın.” İşte Örkçü’nün diğer önerileri:

- Toplantı tuzağına dikkat edin: Ofis ikramlarının küçük porsiyonlardan ve sağlıklı seçeneklerden oluşması gerekiyor. Kutlamalarda ya da toplantılarda hamur işi yerine taze veya kuru meyveler tercih edilebilir.

- Kuruyemişler her zaman masum değil: Elbette bunlar gofret, bisküvi gibi yiyeceklerden çok daha sağlıklı ama gün boyu tüketilmemeli. Belli aralıklarla ve bir avucu geçmeyecek miktarda yenmeli, zira bunlar kalorisi yüksek besinler.

- Gece uykunuzu dengeleyin: İyi uyuyamamak gün içerisinde yorgun olmanıza ve size enerji verecek yiyeceklere, kahveye ve çaya fazla miktarda yüklenmenize neden olur.

- Çay-kahve miktarını azaltın: Kalorili içecekleri tüketmemeye özen gösterin. Masanıza sürahi alın ve bol bol su için. Stresi azaltan rezene, bağışıklık sisteminiz için adaçayı ve ıhlamur tüketin. Çok kahve ve çay tüketiyorsanız bu su içme isteğinizi de öldürebilir. Bir şey içmek istediğinizde ilk aklınıza gelen şey su olsun.

- Hareket için fırsat kollayın: Ofiste yapacağınız her hareket harcadığınız kaloriyi artırır.

Bu konularda ilginizi çekebilir