Obezite ameliyatı sonrası ilk bir yıla dikkat

Uzman Bariatrik Diyetisyen Nazlı Acar'dan ameliyat sonrası yapılması gerekenleri ve sağlık tüyolarını derledik.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Obezite ameliyatları son dönemin en çok tartışılan sağlık konularından biri. Uzmanlar bu önemli operasyon sonrasında sağlıklı kalmak için "balayı dönemi" denilen ilk bir yılın çok kritik olduğunu belirtiyorlar. Biz de Uzman Bariatrik Diyetisyen Nazlı Acar'dan ameliyat sonrası yapılması gerekenleri ve sağlık tüyolarını derledik.

Uzman kontrolünde ol!

Vücudunuzda yeni bir mideyle yaşıyorsunuz ancak beyniniz aynı. Beyninizi de değiştirin. Bunu yaparken mutlaka uzman kontrolünde olun. Çünkü bundan sonra hayat tarzınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Mönüyü yeniden tasarla

Unutmayın, öncelik siz ve yeni midenizde. O nedenle evde her şeyi yeni hayatınıza adapte edebilirsiniz. Minik porsiyonlar, renkli tabaklar, kıyafetlerinize uygun su mataraları, proteinli içecekler ile hayatınızı değiştirin.

Egzersiz yap!

Gün geçtikçe kilo kaybetmek güzel de giderek sarkma eğiliminde olan vücudunuzu unutmamanız gerekiyor. Motivasyonunuzu artırmak ve giderek yaşlı bir cildinizin olmaması için egzersiz yapın. “Vaktim yok” diyenler evde yapılabilecek egzersizlerle rahatlıkla form tutabilirler.

Farklı konularda kitaplar oku!

Farklı konularda kitaplar okuyun. Odak noktanızı değiştirin. İlle de bu konuda kitaplar okumak istiyorsanız başarı hikayelerini anlatan yazılar, kitaplar seçin.

Yeni vücudunuza adapte ol!

Yeni kıyafetler, yeni bir tarz… İnceldikçe kıyafetlerinizi yenileyin. Eski kıyafetlerinizi evden çıkarın. Kıyıda köşede eski kıyafetleriniz kalmasın.

Erkekler ekstra çalış!

Sizin de baklava dilimli karın kaslarınız neden olmasın? O zaman ekstra spora vakit ayırın, tabii spor yapmadan önce doktorunuzun fikrini mutlaka alın.

Zaman en kıymetlin!

Yeni hayatınızda daha planlı ve programlı olun. Öğün saatleriniz bile planlı olsun, disiplini asla bırakmayın. Unutmayın ki disiplin çoğu kez uzun vadeli başarı getirir.