Amerika, Cancan'ın makineleri ile taze meyve suyu içecek

ABD'de Türkiye'den daha çok insan güne taze sıkılmış meyvelerle başlıyor. Firmasının ikinci kuşak temsilcisi Tunç Özüuğurlu, Chicago ofisi ile artık ABD'ye meyve suyu presleri satacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HASAN COŞKUN

SAKARYA - Cancan, dünya pazarlarındaki büyümesini sürdürüyor. Firma Amerika Birleşik Devletleri'nde Chicago'da ofis açtı.

Cancan böylece Avrupa pazarından sonra Amerika kıtasında da sürdürülebilir büyüme yakalamayı hedefliyor. Firma bu kıtada da markası Cancan'ı kullanacak.

"İşinizi kolaylaştıran mutfak ekipmanları" sloganıyla yüzde 100 yerli üretim yaptıklarını anlatan Cancan Genel Müdürü Tunç Özüuğurlu, "İhracatta atak yaptık. Tüm dünya pazarlarında markamız Cancan ile büyümek istiyoruz" diye konuştu.

Chicago'da açtıkları ofis ile dünya pazarlarındaki gücünü daha da artıracaklarını ifade eden Özüuğurlu, şunları söyledi:

"Amerika'da bir şirket kurduk ve buradaki firmalarla görüşmeler yaptık. Oradaki şirketimizin merkezi Chicago. Amerika'nın istediği kalite belgelerini de aldık. Amerika pazarında da Cancan ismini kullanacağız. Oradaki firmamızın adı Cancan Industrial Kitchen Equipments Inc. Kesme ve doğrama ekipmanları başta olmak üzere yıkama ve doğrama ekipmanları ile Amerika pazarında da sürdürülebilir büyüme hedefliyoruz."

Montaj üretim ve yarı üretim de planlar arasında

"Amerkia pazarında da uzun vadede kalıcı olmaya yönelik altyapımızı oluşturduk" diyen Özüuğurlu "Fresh tüketimin Türkiye'den çok daha fazla olduğu bir pazar Amerika. İlk etapta Chicago'daki Türk Ticaret Merkezinde ofis açarak girdiğimiz Amerika'da montaj üretim de planlıyoruz. Daha sonraki aşamalarda ise yarı üretim düşünüyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Biz Amerika'da kalıcı olmak istiyoruz. Bunun da kurulları var. Çok çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

3 dilde site ile dünyaya satış

Üretimlerinin yüzde 40'ını iç piyasaya verdiklerini belirten Tunç Özüuğurlu, yüzde 60 olan üretim içindeki ihracat payını daha da artıracaklarını söyledi. Portakal sıkma makineleri, otomatik portakal sıkma makineleri, otomatik nar makineleri, ananas soyma makineleri, yıkama, dilimleme makineleri, konserve açacakları, soyma makineleri ve vitamin arabası ürettiklerini not eden Özüuğurlu, dakikada 38 adet portakal sıkma becerileri sayesinde sektörde ayırt edildiklerini ifade etti. Pazarlamaya ağırlık verdiklerini de anlatan Özüuğurlu, "İnternet sitemizi Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak dizayn ettik. Bu sayede internet sitemiz aracılığıyla tüm dünyaya online satış yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir