KOBİ'ler enerji verimliliği için buluştu

"Enerji Verimliliği İçin Danışmanlık Hizmetleri Projesi" kapsamında İstanbul ve Kocaeli'deki KOBİ'ler bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dünya Bankası tarafından ortaklaşa hayata geçirilen, "Enerji Verimliliği için Danışmanlık Hizmetleri Projesi" kapsamında gerçekleştirilen seminerde, İstanbul ve Kocaeli'deki KOBİ'ler bir araya geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de enerji tasarrufu potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla bakanlık, Avrupa Birliği ve Dünya Bankası iş ortaklığında hayata geçirilen Enerji Verimliliği için Danışmanlık Hizmetleri Projesi kapsamında çalışmalara devam ediliyor.

Bu yıl haziran ayından itibaren Ankara, Eskişehir, Adana ve İzmir sanayi odalarında düzenlenen seminerler, eylül ayında İstanbul Sanayi Odası ve Kocaeli Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde sürdürüldü.

27 ve 29 Eylül tarihlerinde yapılan bu etkinliklerde, projenin kısa tanıtımı, Avrupa Birliği'nde ve Türkiye'de enerji verimliliği politikaları, enerji verimliliği iyileştirmelerinden nasıl faydalanılacağı, enerji verimliliği fırsatlarının belirlenmesi, enerji etüdü ve yöntemlerinin başarılı yatırımlara nasıl dönüştürüleceği, enerji verimliliği yatırımlarının nasıl finanse edilebileceği konularında katılımcılar bilgilendirildi.

Seminere makine, kimya, petrokimya, metal, elektrik, inşaat, otomotiv, mühendislik, enerji ve danışmanlık sektörlerinden firma temsilcileri ilgi gösterdi.

Enerji verimliliği bilgilendirme faaliyetlerinin artırılması, teşvik programlarına yönelik yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi, enerji verimliliği finansman mekanizmalarının iyileştirilmesi ve bu alandaki tüm paydaşların kurumsal kapasitelerinin artırılmasına duyulan ihtiyaçların karşılanmasının hedeflendiği projede, KOBİ'ler öncelikli sırada yer alıyor.

Proje kapsamında, KOBİ'lerin, örnek teknolojik gelişmeler ışığında enerji verimliliğine yönelik ekipman ve uygulamaları tanımaları, gerçekleştirilecek ücretsiz enerji etüdü ile enerji verimliliği sağlayacak projelerin nasıl başarılı yatırımlara dönüştürülebileceği hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Enerji verimliliği etüdü gerçekleştirilen firmaların Dünya Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraatbank gibi bankalar aracılığıyla uygun koşullarda kredi imkanlarıyla yatırım finansmanına kolaylıkla erişebilmeleri sağlanarak, işletmelerinde enerji verimliliği uygulamalarını yaygınlaştırmalarına destek olunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir