Müzisyenlerin sahne kazası yapmasını engelleyecek girişim

Müzik tutkusunun girişimci yaptığı Gökçe Aktaş, Trameg markasıyla, hem sokak müzisyenlerinin hem senfoni orkestralarının hayatını kolaylaştıracak. Enstrümanlar, sandalyelere asılabilecek, böylece sahne kazalarının da önüne geçilecek…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Gökçe Aktaş'ın müzik tutkusu, Trameg markası ile ürettiği müzik enstrüman aksesuarlarıyla eğlence sektöründe bir ilke imza atmasına neden oldu. Aktaş, 2014 yılında, solistlerin sahnedeki eksikliklerini fark etmesiyle harekete geçerek, 3'ü patentli 8 çeşit sanatçı sandalyesi ile enstrüman standı ürünleri üretti. Ardından Frankfurt'ta bir fuara katılarak, ürünlerini sergileyen girişimci Gökçe Aktaş'ın hedefinde önce İstanbul, daha sonra da Frankfurt'ta showroom açmak var. Aktaş aynı zamanda bu yıl Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Bir Fikrim Var proje yarışmasından birincilik ödülü de aldı.

Üretimlerinin eğlence sektöründe önemli bir sorunu çözdüğünü; ancak iç piyasanın henüz bunun farkında olmadığını ifade eden Gökçe Aktaş, "Sahnede eksik olan bir şeyi bulduk ve sahneyi tamamlayan bu unsuru üretiyoruz. Üretimlerimize Ür-Ge katarak, kendimizi yeniliyoruz. Müzisyenin çeşitli stantların yerine hepsini bir arada bulabileceği, tamamen mekanizmalardan oluşan koltuk tasarlıyoruz. Çizimleri yapıldı, yalnızca üretime geçirmesi kaldı. Solist oturuyor, solistin yanında nota sehpası, mikrofon gibi ihtiyaç duyacağı tüm mekanizmalar koltuğuna ait olacak şekilde dizayn edildi. Aynı zamanda solistin müzik aletini koyabileceği bir yeri mevcut. Oturup kalkarken rahatlığını, konforunu, kolay hareket edebilmesini incelikle hesapladık. Aynı zamanda sahne kazalarının da önüne geçmeyi hedefledik. Bu ürünü 2017'de eğlence piyasasına sunacağız. Gelecek yıl Amerika'da bir fuara katılacağız. Bu ürünün lansmanını orada yapacağım. Ayrıca patent başvurusunda da bulunacağız" dedi.

Aktaş, kişiye özel üretimler de yapabileceklerinin bilgisini vererek, ürün gamlarını müşteri talebine göre her türlü renk ve özellikle sunabileceklerini, engelliler için de niş ürünler geliştirebileceklerini sözlerine ekledi. 2008 yılında metallere kaplama yüzey işlem hizmetiyle başladıkları faaliyetlerini metal aksam imalatı ve kaplama ve yüzey işlem uygulamaları ile çeşitlendirdiklerini, ardından da enstrüman aksesuarı ve stantları imalatına yöneldiklerini söyleyen Aktaş, sektörde olmayan ancak önemli açığı kapatacak üretimlere odaklandıklarını ifade etti. Gökçe Aktaş, "Piyasanın ürünlerimizi anlaması biraz zaman alacak. Öncelikle ürünlerimizi tanıtıp, talep oluşturmak gerekiyor. Bu doğrultuda sanatçılarla görüşüyorum. Mehmet Erdem ile iletişime geçtim. Serkan Çağrı'nın klarnet okuluna klarnet sehpa ve stantları üretimi yapıyoruz. Müzik aleti aksesuarı ve stantları ile alakalı ürünlerimizi 2014'te katıldığımız Almanya Frankfurt Music Messe Fuarı'nda sergiledik. Fuardan çok fazla sipariş aldık; ancak bunu karşılamak için kapasitemizi çok hızlı artırıp yatırım yapmamız gerekiyordu. Durmak zorunda kaldım. Aslında durmamam gereken yerde durdum. Müzik sektörü içerisinde çok daha farklı bir yere gelebilirdik" ifadelerini kullandı.

Klarnet için ayrı, keman için ayrı sandalye

Hedeflerinin senfoni orkestraları için de üretim gerçekleştirebilmek olduğunu belirten Aktaş, "Senfoni orkestrasında herkes oturarak çalışıyor ve ara verdiklerinde enstrümanlarını koltuklarının yanına dayayarak sahneden uzaklaşıyorlar. Oysaki klarnet için ayrı, keman için ayrı, viyolonsel için ayrı sandalye ve stant tasarımları sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Üretimi Bursa OSB'de tek çatı altında birleştirecek

Guitar chair stand, violin stand, nota stand ürünlerine patent aldıklarını belirten Aktaş, "Ayrıca nota sehpası, mikrofon standı, keyboard dediğimiz klarnet standı, oturak ürünlerimiz mevcut" dedi. Küçükbalıklı'da 2 ayrı atölyede üretim gerçekleştirdiklerini dile getiren Aktaş, "Gelecek yılki hedefimiz iki atölyeyi Bursa OSB'de tek çatı altında toplamak. Bu büyüme aynı zamanda CNC makine yatırımını da beraberinde getirecek. Yaklaşık 1,5 milyon liralık yatırım. Destek alabilmek için TÜBİTAK veya BEBKA'ya başvurmayı düşünüyoruz. Yeni fabrika ve makine yatırımı ile kapasiteyi yüzde 50 artıracağız. Seri üretime geçiş yapacağız" şeklinde konuştu.

Frankfurt'ta showroom açacak

Önce İstanbul'da sonra da Frankfurt'ta showroom açacak Öte yandan ihracat da hedeflediklerini aktaran Gökçe Aktaş, Amerika'yı özellikle de Frankfurt'u mercek altına aldıklarını söyledi. Aktaş, ilk olarak İstanbul'da işlek bir caddede showroom kurmayı planladıklarını ardından da Frankfurt'ta bir showroom yatırımına gideceklerini belirtti. Yapılanmaya gidecekleri lokasyonlarda müzik aleti aksesuarı ve sahne dizaynı hizmeti vereceklerini açıklayan Aktaş, "‘Sahneyi bana verin, solistin oturağından kullanacağı aksesuarlara, sahne ışığına kadar her aşamayı organize edelim' diyeceğiz. Ürünlerimizi halihazırda, mydukkan, N11, gittigidiyor e-ticaret kanallarından satışa sunuyoruz. Ayrıca amazon.com ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Orta vadede kendi markamızla da e-ticarete açılmayı planlıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir