TOBB, KOBİ'leri ihracatçı yapmak için kolları sıvadı

TOBB, ihracat yapmayan KOBİ'leri ihracatçı hale getirmek için 'dış ticarette istihbarat' eğitimlerine başladı. Eğitim programıyla dış ticaret konusunda KOBİ'leri bilinçlendirmek ve cesaretlendirmek hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KOBİ'leri ihracat konusunda bilinçlendirerek ve cesaretlendirerek ülke ekonomisine yeni ihracatçı firmalar kazandırabilmek için atağa kalktı. Bu kapsamda TOBB bünyesinde "dış ticarette istihbarat" konusunda oda-borsa personellerine eğitim verilmeye başlandı. 3 grup halinde yapılacak eğitimler, 9 Mart 2017 günü tamamlanacak.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Hükümetimiz yatırım ve ihracat için çok kapsamlı teşvikler üretiyor. Bizler de ihracat yapmak isteyen firmalarımızı yurt dışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatları hakkında dış ticaret bilgilendirmesi ile sınırları aşmaya teşvik edeceğiz. Birliğimiz koordinasyonunda oda-borsalarımızın bünyesinde verilecek bu hizmet ile üyelere nitelikli ticari bilgi ve teknik bilgi sağlanması yoluyla dış ticarette bilgi eksikliklerinin giderilmesini amaçlıyoruz. Bu bilgi kaynakları küresel düzeyde pazarlar, hedef ülke pazarları, hedef rakipler, hedef müşteriler, ülke mevzuatları, dış ticaret işlemleri, yeni teknoloji ve uygulamalar alanlarındaki ticari bilgiler olacak" diye konuştu.

Daha fazla KOBİ'yi ihracatçı yapmak istediklerini, bu yolla ülke ekonomisine döviz kazandıracaklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, küresel tedarik zincirinde Türkiye'nin güçlü ekonomik yapısıyla var olması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir