Yenilikçi KOBİ, büyükleri tahtından edecek

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, yenilikçi KOBİ’lerin büyük şirketleri tahtından edebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından 10. Kurumsal Yönetim Zirvesi düzenlendi.

Zirvede konuşan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “Daha güçlü ve rekabetçi bir Türkiye için, 2017 yılının ülkemiz için şeffaflık ve hesap verebilirlik yolunda bir kilometre taşı olmasını diliyorum” dedi.

Küresel piyasalardaki değişimin sadece ülkeler bazlı değil şirketsel bazlı da olacağını dile getiren Bilecik, Fortune 500 listesinde yer alan birçok şirketin değiştiğini, çok genç şirketlerin ekonomide yer aldığını, artık sadece büyük ve köklü şirketlerin rekabetinin bulunmadığını söyledi.

İş yapma biçimi değişti

Bilecik, yenilikçi ve atak KOBİ’lerin büyük şirketleri tahtından edebildiği bir dönem yaşandığını ve yaşanacağını kaydederek, dijitalleşme ve internet ile sağlıktan finansa, enerjiden gıdaya tüm sektörlerde iş yapma biçiminin değiştiğini söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ise, “Bağımsız yönetim ilkelerine riayet eden, gerektiğinde masaya elini vuran, ‘Ey, patron bu iş olmaz, bir daha düşünelim!’ diyen bağımsız yönetim kurulu üyelerimizin sayısını artırabileceğimiz ölçüde ülkemizin geleceği de aydınlık olacaktır” dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ da, küçük ölçekli şirketler yerine kurumsal, özellikle İSO 500 içerisinde yer alan büyük ölçekli şirketleri borsaya getirmek için adımlar attıklarını söyledi.

Ödül alan şirketler

Zirvede Kurumsal Yönetim Ödülleri yedinci kez sahiplerini buldu. Ödül alan şirketler;

- En yüksek kurumsal yönetim değerlendirme notuna sahip 3 şirket: Aksa, Anadolu Efes, TAV
- En yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip halka açık olmayan şirket: Garanti Emeklilik, SÜTAŞ
- Yönetim kurulu kategorisinde en yüksek derecelendirme notuna sahip şirket: Doğuş Otomotiv
- Kurumsal yönetim endeksinde son 1 yılda notunu en çok arttıran şirket: Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
- En yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip ilk 3 STK: Darüşşafaka, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye İç Denetim Enstitüsü

Bu konularda ilginizi çekebilir