'Alışveriş Senden, Kitabın Benden'

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK), İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı (İDEV), Makine Ekipmanları ve İş Makinaları İhtisas Fuarı (İNTEMAK), Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DOMİF) gibi sektör fuarları ile son yıllarda adından söz ettiren Kocaeli, okurların ve yazarların önemli buluşma duraklarından birisi olan ve bu yıl 8. kez düzenlenecek ‘Kocaeli Kitap Fuarı’na’ ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kitap fuarları bölge ve şehir ekonomisine hatırı sayılır katkılar sağlar. Kitabın insan yaşamındaki vazgeçilmezliği, kitap fuarlarını da kent vizyonunun vazgeçilmezleri arasına sokuyor ve ekonomiye katma değer sağlayan bir enstrüman haline getiriyor. 

Fuar, bu yıl kitap dostlarını çeşitli sürprizler ile karşılamaya hazırlanırken, mesafeli olanlar için de fuarı cazip kılacak bir çok seçenek sunuyor. Türkiye’nin en büyük yayınevlerinin buluşacağı fuarda ziyaretçilere; indirimli kitap avantajı, yazarlar ile tanışma imkanı ve söyleşiler, hem yeni çıkan hem de unutulan kitaplara erişim imkanı gibi sayısız alternatifl er sağlanıyor. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde 14-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ‘Kocaeli Kitap Fuarı’na’ destek veren kurumlar arasında yer alan Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), fuara özel ‘Alışveriş Senden, Kitabın Benden’ isimli bir kampanya başlattı. Kampanyayla ilgili bilgi veren KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, hem KOTO üyelerinin iş hacimlerini arttırmayı hem de Kocaelililerin kitap okuma alışkanlığının gelişmesine katkı sunmayı amaçlayan kampanya kapsamında, 9- 22 Mayıs tarihleri arasında oda üyelerinden 100 TL ve üzeri alışveriş yapan vatandaşların, fuar süresince kullanılmak üzere 10 TL’lik kitap indirim fırsat kuponu kazanacaklarını açıkladı. 

Özdağ,” Yerel esnafın korunması ve desteklenmesi adına, şubeleşme ile faaliyet yürüten zincir mağazaların kapsam dışı bırakıldığı kampanyada; Kocaeli’deki vergi dairelerine vergi ödeyen, KOTO’nun faaliyet bölgesinde ticaret yapan ve kampanyaya katılmak isteyen 120 firmayı fırsat kuponu vermek ve 17 büyük yayınevini de 20 stantta kuponları kullandırtmakla yetkilendirdik. Kupon vermeye yetkili firmaları, vitrinlerinin görünür yerlerine yapıştıracakları görsellerden tanıyabilirsiniz” dedi. 

KOTO’yu bu örnek hareketinden dolayı alkışlıyoruz. Sanayi kenti olarak bilinen ancak son yıllarda bilim, kültür ve sanat kenti olmayı da hedefl eyen Kocaeli için Kitap Fuarı büyük bir kaldıraç olacağa benziyor. Kitap fuarının Kocaeli’ni bilim, kültür ve sanat merkezine dönüşme hedefine biraz daha yaklaştırmasını diliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar