Adım at dünya değişsin!

DİDEM ERYAR ÜNLÜ
DİDEM ERYAR ÜNLÜ YAKIN PLAN didem.eryar@dunya.com

“Sporun yarattığı etki aslında kelime anlamından çok daha fazlası… Sporla iç içe olan neredeyse bütün toplumların, gelişmişlik düzeyinde de dünya standartlarının çok daha üzerinde olmasını tesadüfl e açıklamak pek mümkün olmaz. Bu bakış açısıyla; sporun Türkiye’deki gelişiminin ve değişik spor dallarında farkındalık yaratmanın Türkiye’nin toplumsal kalkınmasına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Bu sözler Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar’a ait.

Farklı spor dallarının desteklenmesi kadar sporun tabana yayılmasını toplumsal kalkınmanın önemli bir unsuru olarak gören Çağdaş Holding, bu sene Bodrum’da gerçekleşecek Bodrum Yarı Maratonu’nun isim sponsorluğunu üstlendi.

Dağlarca Çağlar, “Çağdaş Holding olarak; bir ülkenin toplumsal kalkınmasında iki unsurun çok ama çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunlardan ilki eğitim ikincisi ise spor. Bu iki unsur, ülkelerin, toplumların, ekonomilerin yükselişindeki sac ayakları” yorumlarını yaparken, “Türkiye’de ve dünyada maraton ile ilgilenen gerçekten çok ciddi bir kesim var. Bu kapsamda, hem onları medeniyetin beşiği olarak tabir edilen Bodrum’da misafir etmekten ve Bodrum’u dünyaya tanıtmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” diyor. Bodrum’da Kımız & Bodrum Organizasyon A.Ş. tarafından ve Çağdaş Holding isim sponsorluğunda bu yıl birincisi düzenlenecek olan Çağdaş Bodrum Yarı Maratonu 5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. 5 Ekim’de başlayacak olan ve bir festival ortamında düzenlenecek olan etkinlikler, 7 Ekim’de Halikarnassos 5K, Karia 10K, Myndos 21K koşularının koşulmasının ardından son bulacak.

Sosyal sorumluluk projeleri ön planda

Maratonun önemli bir özelliği de sosyal sorumluluk projelerine öncelik verecek olması. Engelli yarışçılar ve refakatçilerinin ücretsiz katılım sağlayabileceği yarışta, “Birlikte koşmaya engel yok” sloganı kullanılacak.

Bodrum Yarı Maratonu’nda atılacak adımlar da sokak hayvanlarına mama desteği olarak geri dönecek. Sokak hayvanlarının sesi olmak, sokak hayvanlarını sevdirmek, onlar adına farkındalık yaratmak ve aslında, herkes üzerine düşeni yaparsa sokak hayvanlarının bir sorun olmaktan öte bir mutluluk olacağı konusunda insanları bilinçlendirmek amacıyla Pugedon, Haytap, Torba ve TGR geçici hayvan barınakları birlikte çalışacak. Mama karşılığı fotoğraf çekimi, hayvan barınaklarının kermesi, koşu süresince tüketilen pet şişe suların mamaya çevrileceği mama bankalarının olacağı sosyal sorumluluk projesine destek sağlanacak. Etkinlik sosyal medyada #adımat hashtag’iyle paylaşılacak. Takımlar Yarışıyor etabının sosyal medyadaki mottoları ise #TakımınıAldaKoş, #Ekibini- KurdaKoş, #SenYeterkiKoş olacak.
Maratonun ödülleri de oldukça anlamlı. Özel çocukların el emeğiyle hazırladığı madalyalar ve el emeği çantalar ile Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı'na destek olunacak.

Bodrum dünyanın marka şehirleri arasına katıldı

Bodrum’un son dönemde yapılan yatırımlarla dünyanın marka şehirleri arasına katıldığını ifade eden Dağlarca Çarğlar, özellikle yabancı yatırım anlamında son yıllarda önemli bir hareketlilik olduğuna dikkat çekiyor. Çağlar, “Bodrum’un dünyadaki rakiplerinden en büyük farkı, yatırımcılarına 12 ay yaşanabilecek bir ortam sunabilmesi. Bugün gayrimenkul ve turizm olarak baktığımızda, Bodrum’da devam eden projelerin toplam değeri neredeyse 10 milyar dolara yaklaşmış durumda. Biz de Çağdaş Holding olarak turizm yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2015 yılında, Turgutreis’te 75 milyon Euro yatırımla devreye aldığımız Swissôtel Resort Bodrum Beach’in ardından ikinci Swissotel markalı otelimiz için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yokuşbaşı bölgesinde, 100 milyon Euro yatırımla hayata geçireceğimiz Swissotel Bodrum Hill’i 2019 yılı içinde hizmete açmayı planlıyoruz” diyor.

Sporun tabana yayılması toplumsal kalkınmanın olmazsa olmazlarından

Spor ekonomisinin sadece Türkiye’de değil dünyada da en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğunu söyleyen Dağlarca Çağlar, “Yakın geçmişte, tüm spor dallarının Türkiye’de yarattığı toplam ekonomi belki 100 milyon dolar seviyesini geçmezken şimdilerde yıllık büyüklüğü milyar dolarlarla ölçülen bir sektörden bahsediyoruz. Tabii bu rakamlar yurt dışında çok daha üst seviyelerde. Ama genel olarak baktığımızda; yolun daha çok başında olmakla beraber, farklı spor dallarının da pastadan pay almaya başlamasıyla birlikte sektörün ciddi bir ivmelenme döneminde olduğunu söyleyebilirim” diyor. Çağlar’ın dediği gibi, farklı spor dallarının desteklenmesi kadar sporun tabana yayılması da toplumsal kalkınmanın olmazsa olmazlarından. Çağdaş Holding de bu kapsamda yerel takımlara destek veriliyor. Dağlarca Çağlar şu bilgileri veriyor: “Çağdaş Holding olarak 30 yıldır faaliyette bulunduğumuz Bodrum’da sporu tabana yaymak ve Bodrum’da yetişmiş takım ve sporcularımızı desteklemek için farklı iş birlikleri geliştirmeye devam ediyoruz. Bodrum’da farklı spor branşlarını destekliyoruz. Bunlardan ilki ana sponsoru olduğumuz Bodrumspor. Bir diğeri, geçtiğimiz yıl birinci ligi şampiyon olarak tamamlayan ve bu yıl Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazanan kadın basketbol takımımız. Üçüncüsü de 2013'te kurulan ve Vücut Geliştirme alanında faaliyet gösteren Bodrum Team. Bunun yanında yine Bodrum Kadın Voleybol Takımı’nın da ana sponsorluğunu yapıyoruz. Hedefimiz Bodrum’u hem ulusal hem de uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil edip, tanıtmak. Geçtiğimiz Nisan ayında Bodrum’da düzenlenen ve 8 ülkeden 70 sporcunun katıldığı, Transanatolia Rally Raid’in ilk ayağı olan Rally Halikarnassos da bu organizasyonlardan bir tanesiydi.”

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar