AKP’de öncelik eylem planından yerel seçimlere mi yöneldi?

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Arkadaşımız Mehmet Kaya’nın haberinde Cumhurbaşkanı'nın isteği üzerine bakanlıklarca hazırlanan 180 günlük eylem planının hükümet değişikliğine takılarak açıklanmasının ertelendiği bilgisini alıyoruz.

Oysa, Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayı sonunda bakanlıkların 2017 sonuna kadar 180 günlük eylem planlarını hazırlayıp başbakanlığa sunmalarını istemişti ve temmuz ayı ortasında eylem planı içeriğinin Başbakanlık tarafından açıklanması bekleniyordu. Kaya’nın haberinden öğreniyoruz ki yeni bakanlar 180 günlük planda 10 sınırlı eylemlerini yeniden gözden geçirmek isteyince eylem planının açıklanması ertelenmiş.

Eylem planı konusunda üç gün üst üste sanayi odaları başkanlarının beklentilerini ortaya koyan görüşlerini sizlerle paylaşmıştım. Oda başkanları eylem planının “ekonomiyi yükseltecek bir yol haritası” ortaya koyabileceğine inandıklarını belirtiler. Görüşlerini ortaya koyarlarken, yatırım teşviklerinin yeniden düzenlenerek, geleneksel yüzde 5’lik büyümemizin sürekli kılınması gerekliliğini dile getirdiler. En önemli dış ticaret partnerimiz AB ile ilişkilerde güven geliştirici adımlar atılmasını önerdiler. Orta öğretimde mesleki ve teknik eğitime ağırlık veren modelin ipuçlarının eylem planında yer almasını beklediklerini ifade ettiler. Eylem planını bu nedenlerle önemsediklerini dile getirdiler...

Şimdi Meclis, eylüle kadar tatile girmiş durumda. Bir yandan da yasal bütçe süreci içerisinde yer alan 2018-2020 Orta Vadeli Plan ve Mali Plan ile 2018 Yıllık Planı'nın hazırlıkları başlamak durumunda. Bu tablo, açıklanması ertelenen eylem planının yeniden gündeme gelmesi öncesinde bakanlıklarda bu çalışmaların ön alacağını gösteriyor.

AK Parti'de bugünlerde öncelik verilen konulardan birisi de 2019 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde yapılacak yerel seçimler. Bunu hedef alan bir eylem planı hazırlığı da başlamış durumda. Bütün bunlar açıklanması ertelenen eylem planının önüne geçecek çalışmalar olduğunu ortaya koyuyor. Acaba 180 günlük eylem planı dahil bazı planlar rafa mı kaldırılıyor...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar