Alman sınırını bekleyen Rus

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Almanya günümüzde ülke dışından göç alan ülkeler sıralamasında ikinci sırada. İlk sırayı Amerika Birleşik Devletleri alıyor. Almanya'da yakın dönemlere kadar en çok yabancı sayısını Türkler yaklaşık 2 milyon 700 bin ile oluştururken, bugün artık Türkler bu sıralamada oldukça geriye düşmüş bulunuyor.

Almanya'da artık yabancı sıralamasında Ruslar yer alıyor. Öyle ki, Stuttgart havalimanında yaşanan bir olay belki de bunun göstergesi olacak.

Türkiye'den gelen uçak yolcularını indirmiş ve yolcular pasaport kuyruğundadır. O sırada bir Rus kafilesi de işlemlerini yaptırmak için sıradadır. Kafilenin büyük bölümü kontrolden geçiş, son olarak bir kadın kalmıştır. Kadın tek kelime Almanca bilmemekte ve sorulan sorulardan hiç bir şey anlamamaktadır.

Pasaport polisi, yanda bulunan bir başka pasaport polisinden yardım ister ve yardım istenen, işini bırakarak mükemmel bir Rusça ile kadınla konuşmaya başlar. Ona yardımcı olur. O sırada pasaportunu incelemeyi bıraktığı bir Türk, ona nasıl bu kadar mükemmel bir Rusça konuştuğunu sorunca, şaşırma sırası polise gelir ve bu kez o Türk'e sorar, 'Peki siz nerden biliyorsunuz Rusçayı ?'

Bunun üzerine kısa da olsa bir sohbet başlar ve Alman pasaport polisi Sibirya doğumlu olduğunu söyler.

Öyle ki, günümüzde Almanya'da Rusların sayısının 3 milyon 500 bine ulaştığı ve yabancılar arasında ilk sırayı aldıkları resmi rakamlarda belirtilmekte. Rusları izleyen ikinci göçmen topluluğu ise Polonyalılardır. Onların da sayısı yaklaşık olarak 2 milyon 850 bindir. Üçüncü sırada gelen Türklerden sonra, onları İtalyanlar 830 bin ve Romanyalılar da yaklaşık 660 bin ile sırada yerlerini almaktadırlar.

Toplam yaklaşık 10 milyon yabancıyı 81 milyonluk nüfusu içinde barındıran Almanya'da, adeta çağımızın insanlık dramı olan Suriye'den de 400 bine yakın insan bulunmaktadır.

Sık sık, göçmen ülkesi olmama çabası sürdürdüğünü açıklayan Almanya artık günümüzde, buna ne kadar karşı çıkarsa çıksın, sorunları da olmakla birlikte bir göçmen ülkesine dönüşmüştür.

Şimdi, kavga göçmenlerin dinleri üzerinden yürütülmekte ve konu bu noktaya çekilmeye çalışılmaktadır...

Almanya'da resmi kurumlarda yabancının çalışmadığı hemen hemen hiç bir nokta kalmamış gibidir...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar