Amerikalılar dişini Türkiye’de yaptırıyor

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Türkiye’de son yıllarda yeni bir turizm kolu gelişmeye başladı. Büyüklüğü ise milyarlarca dolarlarla ölçülüyor. Sağlık turizminden bahsediyorum. Özellikle saç ekimi ve estetik cerrahide çevre ülkelerin tercihi bu konuda Türkiye olmaya başladı. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nin açıkladığı verilere göre 2016’da 746 bin sağlık turisti Türkiye’ye geldi. Saç ektirdi, bıçak altına yatıp estetik görüntü elde etti. Türkiye geneli Ortadoğu ve eski Sovyet Bloku ülkelerinden gelen bu kişilerden 5.8 milyar dolar gelir elde etti. 2017’nin ilk yarısında ise rakam 3.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam da 2017’nin geçen yıla göre daha hızlı büyüyeceği yönünde…

Saç ekimi ve plastik cerrahiden sonra şimdilerde sağlık turizminin portföyüne diş de eklendi. Artık dünyanın çeşitli ülkelerinden dişinde sorun yaşayan insanlar çözümü Türkiye’de bulmaya başladı. Bu bilgileri veren ise diş konusunda ciddi yatırımlar yapan Okan Üniversitesi’nin Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan…

Okan’dan 25 milyon dolarlık yatırım

Son yıllarda yaptığı sağlık ve eğitim yatırımlarıyla tanınan Okan Holding’in bu alanlara 3 yılda 150 milyon yatırım yaptıklarını anlatan Bekir Okan, “50 bin metrekare kapalı alana sahip, 250 yatak kapasiteli, 10 ameliyathane ve 47 erişkin ve yoğun bakım ünitesi, IVF ünitesi, invaziv radyoloji ünitesi, poliklinikler ve kliniklerin yer aldığı, Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 2016 Kasım’da Tuzla’da hizmete açıldı. 2014’te Mecidiyeköy’de Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ni açtık. Önümüzdeki ay hizmete alacağımız Tuzla’daki Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile bu alandaki hedeflerimizi yükselteceğiz” dedi. Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Tuzla birimi, son teknoloji alt yapısı ile 107 ayrı ünitede insanların diş sağlığı için hizmet verecek. Yatırım tutarının 25 milyon dolar olduğunu vurgulayan Bekir Okan’ın verdiği bilgilere göre hastane bünyesinde, 2 adet genel anestezi ameliyathanesi, cerrahi ve periodontoloji anabilim dallarına ait level 1 lokal anestezi ameliyathaneleri, dental lazer ünitesi, CAD-CAM ünitesi, endodontik mikroskop ünitesi, son teknoloji radyoloji görüntüleme cihazları, dental volumetrik tomografi ve RVG sistemleri, ortodonti ve protez laboratuvarları, Ar-Ge laboratuvarı, dünya standartlarında dezenfeksiyon ve sterilizasyon alt yapısı bulunacak. Türkiye’de ilk kez Mecidiyeköy’deki Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nde kullanılan “Teknolojik Su Dezenfeksiyon Sistemi” Tuzla’daki yeni hastanede kullanımda olacak.

Toplantı salonlarında ameliyat izlenecek

Türkiye’nin sağlık turizmindeki başarısını diş ile birleştireceklerini vurgulayan Bekir Okan, “Teknolojik altyapımız Batı standartlarının oldukça üzerinde. Son teknoloji le çalışıyoruz. Mecidiyeköy’deki hastanemize dünyanın çeşitli ülkelerinden tedavi amacıyla gelenler var. Sadece Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden değil, ABD’den bile gelen hastalarımız oldu. Çünkü Batı’dan daha ekonomik fiyatlarla tedavi yapılıyor. Ancak tedavi şekilleri Batı standartlarının üstünde. Diş implantı tedavisine gelen hastalarımızı konaklama imkanı sunarak bir ekonomi oluşturmak niyetindeyiz. Oteller de kazanacak bir sistem bu” diye anlatıyor.

Hastaneyi birlikte gezdiğimiz Bekir Okan’ı en fazla heyecanlandıran da işte bu teknolojik altyapı. Bir de eğitim kadrosu… Okan, “Sahip olunan teknolojik alt yapı sayesinde hastanede canlı cerrahi uygulamalarını öğrenciler buradaki seminer ve toplantı salonlarından izleyebilecek. Her yıl 200 öğrenci bu okullara katılacak. Öğrencilerin yüzde 15-20’si yurt dışından olacak. Çok iyi bir kadro oluşturduk” diye özetliyor.

“Derslerde anlattığımız ekipmanlarla çalışıyoruz”

Bekir Okan ile sohbetimize Prof. Dr. Gonca Tezel’in katılmasını rica ediyorum. Henüz 42 yaşındaki genç profesör belki de Türkiye’nin en genç isimlerinden biri. Samsun’daki 19 Mayıs Üniversitesi’nden gelen Prof. Tezel, “Burayı seçmenizin en önemli nedeni nedir” diye sorduğumda, “Çok iyi bir teknolojik altyapısı var. Derslerde öğrencilerimize anlattığımız ekipmanları burada görmek beni heyecanlandırdı. Bazılarını ben de ilk kez burada kullanmaya başladım. Özellikle öğrencilerle iç içe yapılan bir eğitim yapısı oluşturulmuş. Gençlerimizin çalışacağı ekipmanlar odalarımızla bir arada tutulmuş. Onları daha iyi takip etmek, soru ve sorunlarına hızla ulaşabilmemiz için özellikle yapılmış. Belki de bu beni ve benim gibi Okan’ın kadrosuna katılanları etkileyen en önemli şey oldu” diye anlatıyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar