Beko’nun, Barça formalı dört yıldızı sahaya indi

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Yurtdışında sponsorluk çalışmaları en yüksek Türk şirketlerinden biridir Koç Holding’in markası Beko... İngiltere’den Rusya’ya farklı coğrafyalardaki bir çok farklı spor, lig ve takıma sponsor olan Beko’nun bu anlamda en önemli durağı İspanya. Dünyanın en önemli futbol kulüplerinden Barcelona’nın formasına giren Beko, İspanyol takım ile işbirliğini ürünlerine de yansıtmaya başladı.

Camp Nou’da Abidal tanıttı

Beko, Barcelona takımının renklerini barındıran buzdolaplarını satışa sundu.

Pazartesi günü bununla ilgili tanıtım toplantısı Barcelona’nın stadı Camp Nou’da gerçekleştirildi. Beko İspanya Genel Müdürü Cem Akant'ın katıldığı toplantının sürpriz ismi ise takımın emektar ismi Fransız yıldız Eric Abidal’di. Barcelona’nın kırmızı- mavi formasıyla sahaya inen Beko, bu etkinlikle 4 farklı buzdolabını İspanya’daki 100 mağazasında satmayı hedefliyor.

Barcelona’nın resmi sitesine konuşan Abidal, ülkedeki pazarın yaklaşık yüzde 10’unu elinde bulunduran Beko’nun yeni ürünleriyle kullanıcılarına daha fazla serbest zaman vereceğini söyledi.

Romanya'daki tesise 4.0 teknolojisi

Konu Beko’dan açılmışken, geçtiğimiz ay Arçelik’in Romanya’da inşaa edeceği yeni tesis haberinden de bahsetmekte fayda var. DÜNYA’nın duyurduğu haberde yeni tesis hakkında detaylı bilgi vermiştik. Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, haberimizin ardından Romanya basınına konuştu. Tesisin DÜNYA'da yer aldığı gibi 480 kişiye istihdam sağlayacağı, yatırımın Romanya’yı önemli bir merkez haline getireceğini anlatan Bulgurlu, fabrikanın Dambovita kentinde yer alacağını söyledi. Bulgurlu’nun açıklamalarında ilginç bir detay daha vardı. Yeni kurulacak Romanya’daki fabrika son teknoloji ile inşaa edilecek. 4.0 teknolojisiyle yapılacak fabrika, bu anlamda şirketin ilk tesisi olacak.

Petrol Ofisi'nin Ambarlı’daki tesisini Antalyalı Done alıyor

Mart ayının ilk haftası 2017’nin en önemli şirket satışına sahne oldu. Türkiye’nin en önemli akaryakıt şirketlerinden Petrol Ofisi, Avusturyalı sahibi OMV tarafından Hollandalı bir firmaya satıldı. Hollandalı enerji devi Vitol, Petrol Ofisi’nin yüzde 100’ünü satın almak için Avusturyalı şirkete bu anlaşmayla 1 milyar 368 milyon euro ödedi. Anlaşma ile Petrol Ofisi’nin Türkiye’de bin 709 istasyonunu devralmış oldu. 3’üncü çeyrekte tamamlanacak satın almadaki ana role sahip Petrol Ofisi’nin toplam satışları 10,68 milyon tona ulaşmıştı. Petrol Ofisi, 1 milyon metreküp kapasiteyle Türkiye’deki en büyük yakıt deposunu da elinde bulunduruyor.

Petrol Ofisi’nin sahibi olduğu en önemli akaryakıt terminallerinden biri de İstanbul- Ambarlı’da bulunuyor. Buradaki OMV Petrol Ofisi Haramidere Akaryakıt Depolama ve Dolum Terminali’nin tamamı ile terminalin çevresindeki bazı parsellerin satışı için de Done Eğlence Parkuru Aktivite Turizm adlı bir firmayla görüşmeler yapılıyor. Taraflar, Rekabet Kurumu’na da başvurdu.

Yabancı ortağı var

Yapılan açıklamada İstanbul/Ambarlı’da bulunan OMV Petrol Ofisi Haramidere Akaryakıt Depolama ve Dolum Terminali’nin tamamı ile terminalin çevresindeki bazı parsellerin Done Eğlence Parkuru Aktivite Turizm Elektronik Plastik Metal Restoran İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından EPDK’dan ilgili depolama lisansını alması suretiyle işletilmesi amacıyla satın alınması” için başvuruda bulunulduğu kaydediliyor..

Peki kim bu Done?

Ticaret Sicil Kayıtları’nda bu şirketin merkezi Antalya. Şirketin 2014’te belirtilen hisse yapısında Adnan Doğukan Ak ile İngiltere uyruklu Matthew Roland Cambridge görünüyor.

Ortadoğu Grubu'na şirketini sattı

Şirketin merkezi Antalya görünse de Türk işadamı Adnan Doğukan Ak, İstanbul’da da faaliyet gösteriyor. Ak’ın İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında sahibi olduğu eski adıyla Meta İnşaat, yeni adıyla da Doğu Telekominikasyon Enerji ve İnşaat adlı şirket dikkat çekiyor. 

Şu anda 2.5 milyon TL sermayeli Doğu Telekominikasyon adlı şirketin patronların da Ortadoğu Grubu’nun sahipleri ünlü işadamları Mehmet Gür ve Ahmet Kadir Gür.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar