BİST Dirençleri Kırmaya Devam Ediyor!

Aydın EROĞLU
Aydın EROĞLU Analiz aydineroglu@borsaanalizci.com

BİST yelkenleri şişirdi sırayla teknik dirençlerini kırmaya başladı. Benim beklentimi biliyorsunuz 83.523-83.872, hadi bilemediniz 84.354 seviyesindeki güçlü dirençler kırılmaz ve düzeltme yaşanır diye bekliyordum. Ancak gördüğünüz gibi bu beklentim gerçekleşmedi. Evet belki arada satışlar geldi, bazen günü bin puan eksilerle kapattık, hatta geçen hafta 80.884 seviyesine kadar da indik ama, bu realizasyonlar yeterli bir düzeltmeye dönmeden, genelde gün içi kâr satışları olarak kalıp, BİST yine yoluna devam etti.

TCMB yeni başkanının bu sefer hemen atanması, gelecek başkanın faiz indirimi başlatacağı beklentisi, BDDK başkanının kredi faizlerinin indirilmesi yönünde bankalara yaptığı çağrı, dünya genelinde borsalarda özellikle de bankacılık sektörü hisselerinde yaşanan ciddi yükselişler, Türkiye'nin risk priminde (CDS) 300 puanlardan 245 seviyelerine yaşanan düşüş... İşte tüm bunlar BİST'in kırılmayacağını düşündüğüm dirençleri kırarak üst teknik hedeflerine yönelmesine neden olmuş durumda. Tüm bunların üstüne, bir de dün açıklanan ABD enflasyon verilerinin beklentilerden kötü gelmesi eklenince, FED'in bu ortamda faiz artışı yapamayacağı beklentisi başta BİST dahil dünya borsalarının yükseliş tepkilerinin artmasına neden oldu. 

Yapacak bir şey yok. BİST benim beklentim yönünde gelişme göstermedi. İşte zaten bu nedenle olası teknik görünüme göre yükseliş yönündeki teknik ihtimalleri de, 18/03 tarihli "Yellen Baharı Sürer Mi?" başlıklı yazımda paylaşmıştım. Benim için önemli olan 84.354 seviyesindeki direncin kırılmasıyla, yeni öngörülerimi paylaştığımı görüyorsunuz. Evet direnç kırılınca, tekniklere uymak gerektiğini düşünerek bu paylaşımlarımı yaptım. BİST üst hedeflerine doğru yoluna devam edecek gibi duruyor. Ben bu görüntünün teknik gereğine uydum. Umarım, doğru karar alarak, yükseliş devam edecek olursa, bunu yaptığım yeni öngörülerle yakalamış oluruz.

Hepinize bol kazançlar dilerim.

Saygılarımla

Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Gelişmeler lehimize! 13 Eylül 2019