Çağdaş Holding Alman devinden şirket alıyor

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Almanya'nın en büyük şirketlerinden biri Bertelsmann. 1835 yılında Carls Bertelsmann tarafından kurulan şirket, dünyanın en büyük 3 kitle iletişim devinden biri. 17 .2 milyar eurodan fazla cirosu bulunan Alman devinin dünya genelinde 119 bin çalışanı var. 50’den fazla ülkede yayın yapan televizyon kanalı, 30’a yakın radyosu olan Bertelsmann’ın binden fazla şirketi bulunuyor. En önemli markası televizyon kanalı RTL. Ancak en dikkat çeken markası Arvato. 22 yıllık bir geçmişi olan Arvato'nun çalışan sayısı ise 70 bin. Bilgi teknolojisinden dijital hizmetlere bir çok alanda faaliyet gösteren Arvato, 4.6 milyar euroluk cirosuyla grubun en hızlı büyüyen birimi. Bu yılın ağustos ayında Bertelsmann, Arvato’yu satışa çıkardı. Küresel ölçekteki ağını satmak için alıcılarla görüşmeye başladı. Bertelsmann’ın CEO’su Thomas Rabe, Ekim ayında da satış sürecinin netlik kazanacağını vurguladı. Arvato’nun en dikkat çeken operasyonlarından birine sahip olan Türkiye’de de satış planlaması hayata geçiyor. Bertelsmann, Arvato’yu satmak için de son dönemde turizm yatırımlarıyla dikkat çeken Çağdaş Holding ile görüşmeye başladı. Bertelsmann ve Çağdaş Holding yakın zamanda anlaşmayı imzalayacak ve Türkiye operasyonlarını satacak.

3 binden fazla çalışanı var

Arvato, Türkiye’ye 2007 yılında girdi. Agresif bir büyüme planı çizen Alman şirket, aralarında İspanyolca, Yunanca, Rusça’nın da yer aldığı 12 farklı dilde çağrı hizmeti vermeye başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Elazığ, Adana, Gümüşhane illerindeki 10 lokasyonunda 3 binden fazla çalışanı olan şirket, Estee Lauder, IKEA, Samsung gibi şirketlerle çalışıyor. Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’de 4 şirketi satın alacaklarını açıklayan Arvato’nun cirosu 100 milyon euroya yaklaşıyor.

Çağdaş Holding ile anlaşma sağlanırsa Arvato CRM, Türkiye’de varlığını Bertelsmann ile birlikte devam ettirecek ve operasyonlarını yine kendi adıyla sürdürecek.

Gelelim Arvato CRM’i satın almak isteyen Çağdaş Holding’e...

1987 yılında İstanbul’da kurulan Çağdaş Holding, Bodrum’a yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Madencilikten enerjiye bir çok alanda faaliyet gösteren Çağdaş Holding’in amiral gemisi inşaat. Ancak turizmle de öne çıkan holding, Bodrum’daki Swissotel’in sahibi. Holdingin konut satışları dışında cirosu 200 milyon liraya yaklaşıyor. Çağdaş Holding, ikinci Swissotel'i ise 2019’da açacak.

THY'de çifte heyecan!

Bugün açılacak İstanbul'un 3'üncü Havalimanı'na taşınmasını sürdüren Türk Hava Yolları'nda yeni bir heyecan var. Havacılık sektörünün bayrak şirketi Türk Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, önümüzdeki ay evlenecek. Aycı, bir röportaj sırasında Bein Sports spikeri Tuğçe Saatman ile tanışmış ardından da nişanlanmıştı. Dünya Gazetesi olarak, 18 Kasım'da evlenecek çifte şimdiden mutluluklar dileriz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar