Doğa sporları şenliği Kemaliye'de

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Ülkemizde, doğaya olan sevgi ve ilgi her geçen gün, memnuniyet verici bir oranda artıyor. Kent hayatının yoğun ve bitmek tükenmek bilmeyen keşmekeşinden bıkanlar, birazcık nefes alabilmek ve birikmiş sıkıntılarından kurtulmak için kendilerini doğanın kucağına bırakıyorlar.

İşte bu durumlarda da bozulmamış tabiat güzellikleri, vahşi doğası, yaban hayvanları, suları, temiz havası ve adeta cennetin kopyası olan Kemaliye gibi yöreler ön olana çıkıyor.

Kemaliye, Erzincan iline bağlı, uçakla, Erzincan, Malatya, ya da Elazığ'dan, toplu taşıma ile 3, özel araçla da 2 saat 30 dakikada varılabilen bir turizm cenneti. Burada 2004 yılından bu yana yapılan ve adeta kentle özdeşleşen Doğa Sporları şenliği bu yıl 28 Haziran- 1 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Uluslararası nitelik kazanan bu şenlikte, sadece ülkemizin her yerinden gelen yerli turistler değil, dış ülkelerden gelen turistlerde, tarihi Roma, Bizans, Ermeni, Selçuklu, Arap ve Osmanlı Devleti ile bütünleşmiş kentin, geçmişin izlerini taşıyan eserleri ile de tanışabiliyorlar.

Kendine özgü bir yemek kültürünü de barındıran Kemaliye'de kenger, ayranlı çorba, etli ayva, kabak çiçeği dolması ve daha sayılamayacak çok sayıda yerel lezzeti de tatmak mümkün.

Bu arada Kemaliye'nin turizmde uluslararası alanda hakkettiği yeri almasında çaba gösteren Belediye Başkanı Mustafa Haznedar'ın, kentin yerel dokusunu muhafaza etmek ve yüzyılların geleneğini, geleceğin kuşaklarına aktarmak için yaptığı çabaları da unutmamak gerek.

Kemaliye, zirvede 500 metreye yaklaşan ve dünyanın sayılı kanyonları arasında yer alan Karanlık Kanyonu (Halk buraya kendiliğinden Atatürk kanyonu demektedir), kesinlikle görülmeye değer. Toplam uzunluğu 9 kilometreyi bulan kanyon, en vahşi doğanın, yaşandığı ve arkasında unutulmaz anıların bırakacağı bir yer olarak tanımlanabilir.

Kemaliye sadece yemeği, vahşi doğası, suları, temiz havası ile değil, ünü ülke çapına yayılmış müziği ile de sizleri büyüleyecektir.



Ciğerlerinizi tertemiz hava ile, kulaklarınızı, unutulmaz ezgisi olan müziği ve birbirinden farklı görselleri yanında damak zevkinizi de doyurmak isterseniz, 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Kemaliye Doğa Sporları Şenliğini kaçırmamalısınız.

Ama bu demek değil ki, Kemaliye sadece şenlik zamanı görülmelidir. Kemaliye, konuklarını, her mevsim, her dönem, kendine özgü doğasının, o döneme uygun renk ve güzellikleriyle sizleri bekliyor.

Kemaliye, sizlere sunacağı, eşsiz güzellikleriyle, ellerinizi altında, hatta yanı başınızda....

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar