'Doğru çizmeyi giyinceye kadar yalan dünyayı 7 kere dolaşırmış!'

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

İçinde bulunduğumuz günlerde tüm dünyayı heyecan ve can korkusuna salan iddialar uçuşuyor. Bu iddiaların doğruluğu ispatlanana kadar, etkisi çoktan tüm insanlığı sarstı bile. İddia Esad (Suriye Devlet Başkanı) kendisine karşı çıkanlara 'Kimyasal Silah' kullandı.

İddia Amerika Birleşik Devletlerince ortaya atıldı. Tabii doğru ya da yanlış olduğunun ortaya çıkması için zamana ve ciddi araştırmalara gerek var. İddia sahibi, şimdi yanına Fransa ve İngiltere'yi de alarak, Esad'a ders verme hazırlığında. Benzer hikayeyi çok daha yeni sayılan bir dönemde Irak için duymuş ve Irak bu iddiadan sonra yerle bir olmuş, Saddam da dünyadan hiç kimsenin savunmaya cesaret edemediği bir şekilde canından olmuştu. Tek itiraz dönemin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 'Keşke, bayram günü idam edilmeseydi!' şeklinde olmuştu.

Orta Doğu, Batı’nın yüzyıllardır gündeminde tabi şu sıralar Rusya'nın da… Cumhuriyetimizin kuruluş öncesi, Gaziantep'e kadar gelen Fransızlar, baklava yemeye gelmemiş ve Suriye'yi, çok sevdiklerinden işgal etmemişlerdi. Aynı şekilde, S.Arabistan'ın ele geçirilmesi, İngiliz casusu Lawrence'in çalışma ve çabaları, Kuveyt'in işgali vb.

Bu bölgeye (O.Doğu) hakim olan Afrika'nın kapısına ve Hint Okyanusuna hakim olur. Ticaret yollarını ve doğal gaz ile petrolü hem yollarını hem de kendisini kontrol eder.

İşte şimdi dünya yeni bir 'yalanla' karşı karşıya. Niçin yalan çünkü doğru olduğu belirlenmedi, ispatlanmadı. Birçok yayın organı, Rusya-Amerika silah karşılaştırması (mukayesesi) yapıyor. Gerçek şu ki, halen Amerika, para, ekonomik ve silah gücü olarak önde. O zaman da neyin doğru, neyin yanlış olduğuna onlar karar veriyor. Daha doğru bir yaklaşımla, oyunun 'kuralını' onlar belirliyor.

Yalnız, bu kez durum Irak'tan farklı. Çünkü, Suriye'de yerleşik, hatta yeni göreve başlayan Rus Askeri Polisler, savaş uçakları, silahları var. Bir saldırıda bunların rolü ne olacak ve Rusya nasıl bir tepki verecek.

Yanı başımızda ortaya çıkacak yeni bir uluslararası çatışma bizleri nerelere sürükleyecek, bütün bunlar bir soru işareti.

Sonuç olarak, 'Kurtlar ' kuzuyu yemeye karar vermişlerse, Suriye'ye aynı Irak'ta olduğu gibi 'Demokrasi' gelecek. Bu arada 'Doğru Çizmeyi Giyinceye Kadar Yalan Dünyayı 7 kez Dolaşmış' olacak...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar