Eczacıbaşı, Avustralyalı Telix ile ortak üretime başlıyor

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Eczacıbaşı Holding’in iştiraklerinden Eczacıbaşı-Monrol, Avustralyalı Telix Pharmaceuticals şirketi ile ortak çalışma kararı aldı. Eczacıbaşı-Monrol, radyofarmasotik adı verilen radyoaktif madde içeren tanı ve tedavi ürünlerinin geliştirilmesi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Telix ile hem üretim hem de dağıtım anlaşması imzaladı. Telix’in resmi sitesinde duyurulan açıklamada Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesini kapsayan anlaşma kapsamında iki şirket, öncelikli olarak, böbrek kanserinin tanı ve evrelemesinde yenilikçi bir ürün olarak TLX250-CDx maddesinin üretim ve dağıtımına odaklanacak.

Telix Pharmaceuticals kurucu ortağı ve CEO’su Christian Behrenbruch, anlaşma nedeniyle yaptığı açıklamada, Eczacıbaşı-Monrol’ün faaliyet gösterdikleri ülkelerde kritik nükleer ilaç ürünleri ve hizmetleri sunan önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, “Eczacıbaşı-Monrol ile ortaklığımız sayesinde ürünlerimize ihtiyaç duymaya başlayan ülkelere ulaşma şansını artırmamızın yanı sıra Eczacıbaşı-Monrol’un Türk üretim ekibindeki teknik gücünden de faydalanabileceğiz” dedi.
Eczacıbaşı-Monrol Genel Müdürü Aydın Küçük ise, Telix’in radyofarmasötik alanda lider bir şirket olarak hızla yükseldiğine dikkat çekerek, “İlk olarak, uluslararası ZIRCON Faz III çalışmasına Türk hastaları dahil edebilmek ve aynı zamanda faaliyet bölgemizdeki hastaların Telix ürünlerine erişim sağlamaları için Telix ile birlikte çalışmaktan, Avrupa’daki Telix üretim operasyonları için destek de dahil olmak üzere bölgesel üretim hizmetleri sunmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

3 ülkede merkezi var

Radyoaktif madde teşhis ve tedavi ürünlerinin geliştirilmesinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Avustralyalı Telix’in Belçika, Japonya ve ABD’de ofisleri bulunuyor. Melbourne merkezli şirketin hisseleri de Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görüyor. Telix’in ortaklık kararı aldığı Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ise Balkanlar, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta ve Doğu Avrupa’daki radyofarmasötik ürünlerin en önemli geliştiricisi, üreticisi ve dağıtıcısı konumunda. 5’i Türkiye’de, 4’ü yurtdışında toplam 9 adet dünya standartlarında üretim tesisine sahip şirketin ayrıca Kuveyt, Pakistan ve Irak’ta da merkezleri bulunuyor. 300’den fazla çalışanı olan Eczacıbaşı-Monrol, Türkiye dışında 40’ın üzerinde ülkeyle çalışıyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar