EGD zirvesinden yeni vizyona

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Dünya öylesine hızla değişiyor ki, birçok kurum buna ayak uydurmakta zorlanıyor. Ayak uyduramayanlar, rakiplerinden geri kalırken, diğerleri bu hıza yetişmeyi başarıyorlar.

Ülkemizin ekonomi gazetecilerini bünyesinde toplayan Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD), hem kendi alanında hem de toplumu yakından ilgilendiren, çevre sorunları, küresel ısınma, bilişim, endüstri 4.0 ve benzeri konularda toluma yol gösterme konusunda etkinliklerle, çağdaş dünya ile başa baş hareket etme konusunda kararlılığını sürdürüyor. En son İzmit Kartepe Green Park Otel’de yapılan EGD Ekonomi Zirvesi 2018'de, birçok sivil toplum kuruluşuna (STK) örnek olacak şekilde, kendi öz eleştirisini yapan, meslek etik ilkelerini yürürlüğe sokan EGD üyeleri, özellikle gelece yönelik çalışmalarıyla da dikkat çekti.

Gelecekte internetin ve cep telefonunun haberleşmede çok daha etkin olacağına dikkat çekilen zirvede, duayen gazeteci Rüştü Bozkurt, akıllı robotların şimdiden, Amerika Birleşik Devletlerinde, tetkik hakimlerinin yerini aldığına dikkat çekti. Bozkurt, daha şimdiden, çok sayıda hakimin erken emekliye sevk edildiklerini, bu yaklaşımın geleceğin bir göstergesi olduğunu belirtti. Genel yayın yönetmenimiz Hakan Güldağ ise internetteki gelişmelerin yakından izlendiğini, bu nedenle Dünya'da yaşanan gelişmelere paralel ve aynı hız ve zamanda uyum sağlandığını, bunun da okuyucuya saygı çerçevesinde aktarıldığını ve okuyucuya sunulduğunu vurguladı.

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak ise kuruluşundan bu yana aldıkları sorumluluk çerçevesinde, başta üyeleri olan gazetecileri her alanda çağdaş bilgilerle donatmak ve eğitmek olmak üzere, toplum sorumluluğunu birinci planda gördüklerini belirtti. Zirveden çıkan sonuçta, en son gelişmelerin anında izlenmesi, bünyeye alınması ve hiç zaman yitirilmeden medya alanında uygulanması kararı çıktı.

Bu zirve ile, artık bir köy haline dönüşmüş dünyada rekabetten kopmamak için her an uyanık olunması ve gelişmelerin yakından izlenmesi yanında, iç bünyenin de buna hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. EGD zirvesinde sadece medya sorunlarının ele alınmasıyla yetinilmeyip, ülkemizin gıda güvencesinin temeli olan tohumculuk ve tohumculukta ülkemizin dünyadaki yeri de ele alınarak uzmanlarca tartışıldı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar