Gözü dönmüş terör dinlere yöneldi

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Hırsızda, dolandırıcıda, teröristte daha doğrusu kanun dışı eylemcilerde vicdani davranış yoktur ve olamaz da. Eğer olsaydı, söz konuşu davranışlara yönelmez ve bunları uygulamaya sokmazdı.
Gözü dönmüş, ama gözü kör olmayan uluslararası terör son dönemlerde hedef değiştirdi. Yeni Zelanda'da Müslümanların en kutsal günü olan Cuma namazını kana bulayan ama Müslümanları hedef aldığı çok net ve kesin olan olay unutulmadan, bu kez yine inancı için duada bulunan ve yüce tanrıya sığınan, insanların kutsal bir gününde bu kez içinde kiliselerin de bulunduğu çok sayıda yer kana bulandı. Sessiz ve kendi sorunları ile boğuşan bir ülke olan Sri Lanka, bu kez Hıristiyanları hedef alan bir seri saldırı ile sarsıldı. Yüzlerce masum insan, bir yıl kutlamayı bekledikleri bir dini bayramda, gözü dönmüş teröristlerce katledildi.

Bunu ve yeni Zelanda'da yapılan teröristlerin hedefleri aynı. Sadece olan farklı dinlerden olan insanların canları ile ödedikleri beklenmedik saldırılar.

Şimdi en çok korkulan gelecekte, bunun bir sıraya dönüşmesi ve sürekli, bir senden, bir benden kavgası halini alması.

Bu korkunun önüne geçmek ve masum insanları, gelecekte benzer tehlikelerden korumak için, günümüz tüm devletlerin din ayrımı gözetmeksizin, terör odakları ile işbirliği ve elbirliği ile ortak mücadelesidir.

Eğer bu başarılamazsa, insanların en kutsalı olan ibadethaneler, her an tehlike altında kalan ve saldırıya uğranılabilecek yer konumunda düşerler ki, bu da kabul edilebilir bir olay değildir.
Kendini bilmez bazıları, karşıt dinden olan insanların saldırıya uğramasını, içten bir 'hoşnutlukla ' karşılamış olabilirler, ama bilmeliler ki, bu gözü dönmüş yapı, dönüp dolaşıp, aynı istasyona uğrayacaktır.
tek çözüm uluslararası kararlılık, işbirliği ve istihbarat paylaşımıdır. Bu yapılmazsa, korku dağları sarabilir ve insanların yüce yaratanla buluştukları mekanlar, korku dolu mekanlara dönüşebilir...

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar