Gri ortamda iç ısıtan yatırım

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Dünyada ekonomi daralır ve bunun etkileri ülkemizi de sarsarken, insanlara umut veren bir,  yatırım haberi, bakışlarımızı griden pembeye yöneltti. Yaklaşık 44 ülkede yatırımları olan dp World kuruluşu, ülkemizin konumunu değerlendirerek, uzun vadeli yatırımını sürdürme kararı aldı. Kuruluşun Türkiye CEO'su ve Genel Müdürü Kris Adams, tüm Dünya'da ekonomide hissedilir bir daralmanın izlendiğini, bunun artçılarının Türkiye'de de hissedildiğine dikkat çekerek, 'Hiç bir ekonomi sürekli kötüye gitmez. Bu Türkiye'de en kısa zamanda düzelecektir. Biz dp World, olarak, Türkiye'nin yatırımcı dostu iklimine güveniyor, bu ülkede çok uzun vadeli yatırımlara yöneliyoruz !' diye konuştu.

Yarımca limanına doğrudan yatırım olarak ilk adımda 50 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını vurgulayan Kris Adams, buranın en son ve en gelişmiş teknolojilerle donatılarak, demir yolu, deniz yolu doğrudan bağlantısının sağlanarak, dış ticarette, Yarımcanın adeta bir uluslararası bir merkeze dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

Bu yatırım ile ülkemizin yabancı doğrudan yatırımcılar için, güven veren ve uzun vadeli yatırımlar için gelinebilir, yatırım yapılabilir değerlendirmesinin bir olumlu örneğini oluşturuyor.

Gelecek dönemler için Yarımca'da ki yatırımlar, temiz ve yenilenebilir bir enerji olan güneş enerjisinin de ön plana alınacağı Yarımca dp World tesisleri, bu alanda da öncü olma yolunda adım atacak.

Türkiye'nin özelliklede taşımacılık alanda çok önemli bir stratejik konuma sahip olduğuna dikkat çeken Adams, sistemlerin tam kapasite ile çalışmaya başlamasının, uluslararası ithalat ve ihracatta tam bir devrime yol açacağına da dikkat çekti.

Kris Adams, halen Amerika Birleşik Devletleri ile Çim Halk Cumhuriyeti arasındaki ekonomik savaşın, barışla sonuçlanmasının, tüm dünya ticaretine de rahat bir nefes aldıracağını vurguladı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar