‘Gücümüz Birliğimiz, Biz Birlikte Güçlüyüz’

Sabiha TOPRAK
Sabiha TOPRAK KOCAELİ'den sabiha.toprak@dunya.com

Ülke genelinde ticaret sanayi odaları ile ticaret borsalarının seçimleri gerçekleştiriliyor. Bazı il ve ilçelerde aday çokluğu ile seçim yarışı kızışırken, tek adaylı odalarda gelişmelerin ön görünürlüğü mutedil bir ortam yaratıyor. Kocaeli’nde; Gebze Ticaret Odası (GTO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Körfez Ticaret Odası (KTO) ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO) sahip oldukları üye sayıları, vizyon projeleri ve gösterdikleri sosyal duyarlılıklar ile kentin önemli dinamiklerini oluşturuyor. Dolayısıyla seçimler, hem kent hem de üyeler için büyük öneme haiz.

Bugün, GTO seçimleri ile ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. GTO seçimleri, Gebze’de olduğu kadar Çayırova, Darıca ve Dilovası da dahil olmak üzere tüm bölgeyi etkisi altına aldı. Adaylık açıklamasının hemen ardından ‘Gücümüz Birliğimiz, Biz Birlikte Güçlüyüz‘ sloganı ile seçim kampanyasına start veren GTO’nun mevcut başkanı Sayın Nail Çiler’in, yüksek enerjisi ve güçlü hitabeti ile iz bıraktığı toplantılar ve aktif sosyal medya paylaşımları, coşkulu bir sürecin yaşanmasına vesile oldu. 4 Nisan günü gerçekleşen seçimlerde sabah saatlerinde başlayan heyecan, akşam saatlerine kadar hiç azalmaksızın devam etti. GTO binasında muazzam bir kalabalık göze çarpıyordu. Seçimleri takip etmek maksadıyla başka vilayetlerden gelenler bile vardı. Nail Çiler, bütün misafirleri ile tek tek ilgilenerek büyük bir misafirperverlik örneği sergiledi.

3 bin 450 kişinin oy kullandığı, 25 meslek komitesinin ve 72 meclis üyesinin belirlendiği seçimlere Nail Çiler tek aday olarak girmesine rağmen 4. ve 12. meslek komitelerinde karşıt listeler çıkarıldı. Sandıklar açıldıktan sonra GTO binasında deyim yerindeyse alkış tufanı koptu. Çiler, 25 komitenin hepsinde kazanarak başarısını yıldızlandırdı ve üçüncü dönem başkanlığını garantilemiş oldu. Seçim sonrası meclis salonunda değerlendirme yapan Nail Çiler, kendisini destekleyerek bir an olsun yanından ayrılmayan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti, duyduğu onur ve memnuniyeti dile getirdi. 4. ve 12 komitelerde farklı liste çıkaran üyeleri de medeni cesaretlerinden dolayı tebrik eden Nail Çiler, hoşgörüsü ile de takdir topladı.

“Sabret, Şükret, Sev” diyerek Mevlana Celaleddin Rumi’nin sözlerini sık sık söyleyen başkan bu sözlere de harfiyen uymuş oldu . Nail Çiler, aslında 2009 yılında ilk GTO başkanı seçilmesinden bu yana gelinen süreçteki başarısının sırrını da formüle etmiş oldu.

GTO komite seçimlerinin en dikkate değer taraflarından biri de TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 2. komiteden meclis üyesi seçilmesiydi. Hisarcıklıoğlu’nun dilerse meclis üyesi olarak kalacağını, üye olmaz ise de kendisine ve yönetimine desteğinin tam olduğunu beyan eden Çiler, katılımcıların huzurunda Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Nail Çiler, her an Gebze için düşünen, üreten ve çalışan kanaat önderlerinden biridir. Bu zamana değin gerçekleştirdiği projelerle olduğu kadar, gerçekleştirmeyi arzu ettikleriyle de Gebzelilerin gönlünde taht kurmuştur. Spesifik bir örnek vermek gerekirse bugün Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) kurulmasına GTO’nun ve tabi ki Nail Çiler'in çok büyük payı var. Şu anda GTO ve GTÜ üniversite- iş dünyası birliğine katkı sağlamak amacıyla birçok müşterek proje geliştiriyorlar. Bu bağlamda Nail Çiler’in üçüncü dönem başkanlığı Gebze ve komşu ilçeler için kazançtır. Çünkü Gebze için yapılacak daha çok iş var. Sayın Nail Çiler’i buradan bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını temenni ediyorum.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar