Her 100 kişiden 92'si görmemiş, Kuzey Kıbrıs Türkleri bekliyor

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC), on milyonlarca vatandaşımızı henüz bir kere bile görmediği ortaya çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, KKTC'yi görenlerin oranı yüzde 8.5 iken görmeyenler nerdeyse yüzde 92.

KTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu yaptırdığı araştırmalarda bu şaşırtıcı sonuca ulaşınca, TC vatandaşlarına, yavru vatanı, yapacakları tatil ve yurt dışı seyahatlerde, ilk sıralara alma çağrısında bulundu.

Halen İsraillilerin, kimi zaman bir haftaya kadar düğünlerini yaptıkları Kıbrıs, bu alanda Türkler için de bir hedef olabilecek. İsrail düğünleri, Kuzey Kıbrıs'ta, ortalama 500 ile 600 kişinin katılımı ile yapılıyor ve yavru vatana turizm ve ekonomi alanında ciddi katkılar sağlıyor. Benzer törenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınca benimsenmesi halinde, ana vatandan, yavru vatana önemli bir ekonomik destek sağlanması yanında, Kıbrıslı soydaşlarımızın, göç etme heveslerini ortadan kaldırabilecek.

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, Türk vatandaşları tarafından tanınması için öncelikle, vatani görevini adada yapan askerlere, ülkenin tanınması kampanyası başlatmış bulunuyor. Bu tanıtıma kimi zaman söz konusu askerlerin aileleri de dahil edilerek, ülkenin turizm potansiyeli yanında, tarihi ve turistik alanları gezdiriliyor, kültürü ile tanışmaları ve harmanlanmaları sağlanıyor.

Halen 22 bin yatak kapasitesi olan KKTC'nin bu kapasiteyi artırmak için büyük bir çaba içinde olduğu ülkede, benzer girişimlerle alt yapı da hızla geliştiriliyor.

İnsanlarımızın, gitmek için yarıştığı Yunan adaları yerine, yeni hedeflerinin KKTC olması halinde, hem Kuzey Kıbrıs ekonomisi gelişecek hem de bugüne kadar neden daha önce görülmediği için belki de ciddi pişmanlıklar duyulacak.

Kaba bir hesapla yüzde 90'ınımızın yani neredeyse 70 milyon insanımızın görmediği KKTC'ye gitmek için pasaport, vize ve benzeri işkence ve eziyetlere de gerek yok, nüfus hüviyet cüzdanınızı koyun cebinize, kendinizi bir anda Kıbrıs'ın temiz sularında bulun. Hem de dil engeli olmadan, kültürümüzün bir uzantısı içinde...

Kıbrıs, ana vatandan milyonları bekliyor, sevgiyle, hasretle sizlerle kucaklaşmak için...

Her fırsatta, her zaman....

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar