"İki artı,beş artı MHP'den kopacaklar"

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Meral Akşener'in kuracağı parti ile ilgili haberler ve dedikodular son günlerde yoğunlaştı. Bu nedenle ben de üç kişiyle bu konunun sohbetini yaptım. Partinin kuruluş dönemi gücü hakkında ortak olan görüşlerini, "İki artı, beş artı MHP'den kopanlar" diye başlığa yerleştirdim.

Önce MHP muhalifi Akşener'e yakın bir siyasetçinin söylediklerine bakalım:

"Abdüllatif Şener ve Ertuğrul Günay'a çağrı yapıldığı iddiasını nasıl buluyorsun, kurucular arasında kimlerden söz ediliyor" diye soruyorum. Aldığım yanıt şöyle: "Sözünü ettiğin iki siyetçi de toplumda önemsenen, değerli, hiçbir lekesinin söz konusu olmadığı kişiler. Kurucular arasında böyle isimlerin yer alması partiye güç katar. Ancak, şu anda isimler konusunda benim bilgim yok. Söylenenler de spekülasyon. Sanırım ekim ortasında kurucuların isimleri doğrudan Meral Akşener tarafından o güne kadar dışarıya sızmadan açıklanacak. Benim tahminim öyle."

Kuruluşta hangi partiden ne kadar katılım beklediklerini soruyorum, "CHP Ulusalcılarından yüzde 2 AKP'den yüzde 5 ve MHP'den kopanlar yer alacaktır yeni oluşumda diye düşünüyorum "yanıtını alıyorum.

Şerif Mardin'in cenazesine katılmak için İstanbul'a gelen Ertuğrul Günay'a sosyal medyada yer alan "Akşener'in partisinin kurucuları arasında yer alacağı" haberlerini soruyorum, "Ben o konuda hemen sosyal medya haberlerini yalanladım. Böyle bir teklif almadığımı, teklif gelmesi halinde de düşünmeyeceğimi söyledim" açıklamasını yapıyor.

Ona da MHP'li muhalifin kuruluşta yüzde 10'ları aşabilecek katılımla ilgili hesabını soruyorum, "Evet benim beklentim de aşağı yukarı böyle" yanıtını alıyorum.

Konya'dan bir AK Parti'li siyasetçiyle de aynı konuyu konuşuyorum, "Konya'da Akşener'in partisine bir sıcak bakış söz konusu" diyor.

MHP'li muhalifin değerlendirmelerini ona aktarıp, ne düşündüğünü soruyorum, "Eğer AK Parti'den bazı önemli küskün isimleri kurucular heyetine alırsa o zaman bizden belki yüzde 5 koparabilir, Yoksa AK Parti'den o oranda kayma olmaz. Ama CHP'de ulusalcı kesimden en az yüzde 2 kopmayı ben de beklerim. Hatta söylemini uygun görürlerse HDP'den bile katılım olabilir" diyor.

AK Parti sözcüleri, "Doğmamış çocuğa don biçmeyin, Akşener bizden bir tuğla bile koparamaz" söylemini tekrarlasalar da benim görüştüğüm üç farklı kanattan siyasetçi "İki artı, beş artı MHP'den kopanlar"la Akşerin'in partisinin kuruluşta yüzde 10 üzerinde bir tabana oturacağı konusunda birleşiyorlar.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar