Kadınlarımız kendi kozmetiğini üretecek

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Kadın, kozmetik ve güzellik adeta birbirinden ayrı düşünülemeyen kavramlar. Kozmetiğin tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar. Son yıllarda, doğal hayata ve doğal ürünlere dönüş, artık kozmetik üretimine de yansıdı. Öyle ki, kadının güzelliğinin tamamlayıcısı olan kozmetik ürünlerde tamamen doğadan toplanan çeşitli ot ve çiçeklerden üretilen kozmetiğe doğru hızlı bir kayış söz konusu.

İzmir'de kurulu İVA Natura kuruluşu, bu alanda bir öncülük başlatmış durumda. Kuruluş, kendi kozmetiğini üretme konusunda hevesli olan kadınlarla, doğadan gerekli çiçekleri birlikte topluyor ve sonra onlara, bu çiçek ve otlardan nasıl doğal şekilde kozmetik üreteceklerini, kendi laboratuarlarında pratik yaparak öğretiyor.

İVA Natura, bu şekilde, kadınlarımıza, doğa sevgisini, çiçek sevgisini aşılamak yanında, onların çiçekleri ve otları tanımasını da sağlamış oluyor. İVA Natura Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman, başlattıkları girişimler sonucu, kadınlarımızın, tabii bu arada meraklı erkeklerinde kendi doğal kozmetiklerini üretebilecekleri ortamları yaratıklarını belirterek, bu meraklı üreticiler arasından yeni girişimcilerinde çıkmasını hedeflediklerini söyledi. Bu yeni girişimcilerin sayısının artışının ise ekonomimize önemli bir katkı sağlayacağına ise kesin bir sonuç olarak bakılıyor.

İVA Natura'nın başlattığı bu girişimle birçok kadınımız, en güvenli bir şekilde kendi kozmetiğini üretmeyi öğrenme yanında, doğal maddelerden, içinde katkı olmadan diğer temizlik ürünleri ile sabununu da üretebilecek.

Bu uygulamanın yaygınlaşması kadınlarımızı ekonomiye birer üretici olarak katılmasına da önemli katkıda bulunacak. Tüm bunlara ilaveten ülke genelinde doğal ürünlerin yaygınlaşması yanında doğaya ve çeşitli çiçek ve otlara olan koruma da yaygınlaşmış olacak.

İVA Natura, bütün bunlara ek olarak düzenlediği değişik yörelerde ki doğa yürüyüşlerinde, kadınlarımıza, doğada serbestçe yet, şen ve kozmetik yapımında kullanılan değişik otları ve çiçekleri de yerinde gösterip öğreterek bir başka olumlu katkıda bulunuyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar