Kerevitaş, Yıldız Holding'in Besler’ini 904 milyona alıyor

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Yıldız Holding, bu yılın en önemli satın almalarından birine imza atıyor. 9 yıl önce Yıldız Holding bünyesine katılan Kerevitaş, Besler’i satın alıyor. Kerevitaş, Besler hisselerinin Yıldız Holding'ten alımı için 904.5 milyon lira ödeyecek. Böylece alanında iki büyük şirket, Türkiye’nin en büyük halka açık ikinci dev gıda firmasını oluşturacak. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada bu operasyonla Kerevitaş’ın cirosu 2 milyar liraya ulaşacak.

Ülker’in ardından ikinci büyük olacak

Superfresh markasıyla dondurulmuş gıda pazarının en büyük şirketlerinden olan Kerevitaş’ın aldığı Besler Gıda da Yıldız Holding bünyesinde. Ancak yağ alanında üretim yapan ve çatısı altında Luna, Teremyağ, Bizimyağ markalarını barındıran Besler Gıda’nın bu birleşimi şirketin daha da güçlü bir yapıya bürünmesinin de önünü açacak. Anlaşmanın 2017 sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Hatırlatmakta fayda var.

Türkiye’nin en büyük borsaya açık gıda şirketi Ülker.

Bu işlemle birlikte Ülker 4.5 milyar lira cirosuyla ilk sırada yerini korurken, 2 milyar liralık Kerevitaş, Yıldız Holding’i gıda da daha güçlü bir hale getirecek.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar