Koç Holding çekildi Doğuş ihaleye girecek

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

2.3 milyar euroluk yeniden yapılandırma sözleşmesi bankalarla imza aşamasında olan Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, bir yandan varlık satarken bir yandan da yeni yatırımlar için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz 3 ay içerisinde 4 otelini peşpeşe satan Ferit Şahenk, Atina’da önemli bir ihaleye hazırlanıyor. Şahenk, sadece Yunanistan’ın değil, Balkanların da en büyük yat limanı olan Alimos’a teklif verecek. Şahenk, ile birlikte 2 konsorsiyum ve şirket daha Alimos için kısa lisetede yer aldı.Alimos ile ilgili süreci Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAIPED) resmi internet sitesinde duyurdu. TAIPED’e göre Doğuş Grubu, ihaleye Yunan ortağı Lamda ile oluşturduğu Lamda Dogus Marina Investment SA adlı konsorsiyumla girecek. İhaleye ayrıca Yunan Aktor Concessios SA şirketi ve Aviareps- Cosmos ortaklığı teklif verecek.

Koç, ortaklıktan vazgeçti

Daha önce 10 şirket ve konsorsiyumun ilgilendiği Alimos’un taliplileri arasında Koç Holding’te vardı. Bin 100 tekne bağlama kapasitesi bulunan Alimos’la Koç-Doğuş rekabetini geçtiğimiz yıl hatırlanacağı üzere ilk kez DÜNYA Gazetesi yazmıştı. Haberimizde Koç Holding’e ait Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri şirketinin de ilgi gösterdiği, Yunan Aktor ile birlikte ortaklık yapacağını yazmıştık. Edindiğimiz bilgiler ve TAIPED’in de açıkladığı üzere Koç Holding, ihaleden çekildi ve Aktor ile Alimos Limanı için yapılan ortaklıktan vazgeçti.

3 ayda 4 otelini sattı

Doğuş Grubu, son dönemde vitrine çıkardığı şirketler ile adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz aylarda Tommy Hilfiger'la Miami'de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara, İspanya'nın başkenti Madrid'deki lüks otel Villa Magna'yı ise Meksikalı RLH Properties'e 210 milyon euroya satan Şahenk, Marmaris'in gözde otellerinden D-Resort Grand Azur’u Alman turizm devi TUİ Magic Life’ın sahip olduğu TT Hotels Turkey’e devretmişti. Şahenk ayrıca Yunanistan’da sahip olduğu Atina Hilton’daki çoğunluk hisselerini Suudi şirketi Olayan Group’a satmıştı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar