Mavi Bayrak

Hasan COŞKUN
Hasan COŞKUN SAKARYA'dan hasan.coskun@dunya.com

Türkiye’nin nüfus hareketliliği en fazla olan ilçelerinden biri de Karasu. Mahalleleri ile birlikte 60 bin olan ilçenin nüfusu yaz sezonunda 700 bine kadar ulaşıyor. Türkiye’nin en uzun ince taneli kumsalına sahip olan Karasu sahilinde şimdi Mavi Bayrak dalgalanıyor.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve eğitimi konularında Mavi Bayrak kriterlerini yerine getirerek 2016 yılı için aldığı Uluslararası Mavi Bayrak ödülü sadece Karasu için değil çevre iller için de önemli. Özellikle de İstanbul için.

Üçüncü köprünün de hizmete girmesi ile birlikte artık İstanbul’dan Karasu’ya 1 saatte ulaşmak mümkün. Bu süre hem Karasu için hem de İstanbul için önemli bir avantaj.

Sadece Mavi Bayrak almak Karasu turizmi için yeterli değil. Ama önemli bir adım. Deniz turizminin haricinde doğa sporları ve alternatif turizme olan ilgi günümüzde yeni neslin tercihi olarak her geçen gün artıyor ve hızla gelişiyor. Motokros, off-road, plaj futbolu, sualtı dalışları ve su sporları, olta balıkçılığı, trekking ve paraşüt sporuna uygun doğal altyapısı ile Karasu, aynı zamanda bir sanayi bölgesi olma yolunda. Yeni yatırım havzası olarak görülen ilçenin yaz sezonunda 700 bine ulaşan günlük nüfusunun 5 yıl sonra 1 milyonu geçeceği hesap ediliyor. Bu hızlı gelişim doğal olarak önemli sorunları ve ihtiyaçları da beraberinde getirecek.

Karasu Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete giren ve günlük 500 kamyonun giriş-çıkış yaptığı Gazi Metal, kendi alanında son teknoloji ile üretim yapan Türkiye’nin önemli bir tesisi. Bu yılın sonunda hizmete girecek Karasu Limanı ile yatırım çalışmaları devam eden demiryolu sayesinde otomotiv ve savunma sanayine yönelik planlanan yatırımlar ilçenin kaderini değiştirecek.

Bir taraftan hızlı sanayileşme diğer taraftan turizm. Yani çevreye duyarlı sanayi yatırımları ve sürdürülebilir turizm…

Bu süreç Karasu için zorlu olacak. Bu süreci yönetmek sadece yerel yönetimlerin işi değil elbette. Bu nedenle özellikle Sakarya Üniversitesi bilgi birikimi ve akademik kadrosu ile bu sürecin belirleyicisi olmalı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tren ve Adapazarı 26 Eylül 2017
Tren ve Adapazarı 20 Eylül 2017