MTSO'da seçim heyecanı

Fahriye KUTLAY ŞENYURT
Fahriye KUTLAY ŞENYURT MERSİN'den fahriye.senyurt@dunya.com

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda meslek komiteleri ile birlikte 99 kişilik meclis üyelerinin belirlenmesine yönelik hafta sonu yapılan seçimlerin tamamlanmasının ardından; bugün meclis üyeleri tarafından, meclis başkanı, divan kurulu ve oda yönetim kurulu seçilecek.
Kentin en büyük meslek örgütü olan ve 17 bini faal, toplamda 20 bine yakın üyesi bulunan MTSO'da kulislere göre yönetim kurulu başkan ve üyeliklerinde değişiklikler bekleniyor. 99 kişilik mecliste sadece 2 kadın üyenin olmasını değerlendiren Mersin iş dünyası, bunun nedenlerini, kadınların ve gençlerin önünün tıkanmasına ve liyakatin geçen dönemlerde hiç dikkate alınmamasına yoruyor.

MTSO başkan adayı olarak adı geçen isimlere bakacak olursak; mevcut başkan Şerafettin Aşut'un bugün yapılacak toplantıda adaylığını açıklayacağı konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere Aşut, 20 Temmuz 2017’de bazı yönetim kurulu üyeleri ile oda üyelerinin de katıldığı bir toplantı düzenleyerek seçimlerde kendi grubu dahil MTSO Başkanlığına kesinlikle aday olmayacağını açıklamış ve noktayı koymuştu. Ancak geçen hafta yapılan meclis üyeliği seçiminde Aşut kendi grubundan çıkmıştı.

Aday olmayacağını açıkça ifade etmesine rağmen, grubundan çıkarak meclise tekrar girmesi ve ardından da yönetim kurulu başkanlığına aday olacak olması; başta yakın çevresi olmak üzere birçok kesim tarafından doğru bulunmayarak eleştiri konusu yapıldı.

Başkanlığa aday olmasına kesin gözüyle bakılan bir diğer aday ise MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı. İş dünyası tarafından Hakan Kayacı, MTSO için en güçlü aday olarak görülüyor. Bir diğer aday ise Sebahattin Kılıççıoğlu. Kılıççoğlu, akaryakıt, turizm ve sanayi sektöründeki yatırımlarıyla bilinen bir işadamı.

Bugün seçilecek olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası başkanından Mersin iş dünyasının beklentileri oldukça yüksek. Bu beklentilerden en önemlileri ise; Mersin iş dünyasını gruplaştıran, ayrıştıran değil; birleştiren, kendi dünya görüşünü empoze eden değil, kendi fikirlerinin yanında başka fikirlere de hayat hakkı tanıyan, Mersin ekonomisinin çıkarlarını gözeten, gelişmesi adına gece gündüz çalışan, odanın imkanlarını şahsi işleri için kullanmayan, gençlerin önünü açan, sanayi ve ticaretin yanında Mersin için önemli alanlar olan lojistik, tarım ve turizm alanlarına ilgili, aynı zamanda STK'larla ortak çalışma yürütebilecek, projeleri takip etmenin yanında proje üreterek, sonuç alana kadar takibi bırakmayacak, vizyon sahibi olması.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın değerli meclis üyelerinin bugün yapılacak olan toplantıda Mersin iş dünyasının beklentilerine cevap verecek bir başkan seçeceğine inancımız tam. İnanıyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüne uyarak Mersin’e sahip çıkacaklar. Dünyayı bilen, genç, proje odaklı çalışan, yapay tüm ayrımcılıkları elinin tersi ile itecek, tüm Mersin’i kucaklayacak bir başkanı seçeceklerdir. Seçilecek başkanı da şimdiden kutlar, başarılar dileriz. Umarız, kazanan Mersin olur.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Engelli dostu kent Mersin 01 Kasım 2017