Nezih Demirkent’i anarken Didem Demirkent’e alkış

Tevfik GÜNGÖR
Tevfik GÜNGÖR OLAYLARIN İÇİNDEN gungoruras@superonline.com

DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent’in, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Tasam tarafından “Stratejik Vizyon Sahibi İş İnsanı” olarak ödüllendirildiğini gazetelerde yayınlanan haberlerden öğrendik.

Bu vesile ile 5 Ekim 1983 tarihinden bu yana 34 yıldır aynı köşesinde günlük yazılarım yayınlanan DÜNYA’yı öveceğim. 1981 yılında DÜNYA'yı Ekonomi Gazetesi’ne dönüştüren Nezih Demirkent’i anarken Didem Demirkent’i alkışlayacağım.

Ne yapalım, başkalarının başarılarını sergiler ve överken, kendi gazetemizi ve bu gazeteyi kuranların neler yaptığını, ölümünden sonra 2001 yılından bu yana gazetenin nasıl yayınlandığını da anlatmamız gerekir diye düşünüyorum.

Nezih Demirkent ile ilgili bir değerlemedeki anlatımı çok beğenirim. Bu anlatımda deniliyor ki;

”Nezih Demirkent sadece bir gazete kurmadı… O kendisinden sonra da ilkeli ve bağımsız gazetecilik yapmak isteyecek yüzlerce genç gazeteciye huzurlu bir liman inşa etti. Her sabah kapılarına kadar getirilen gazetelerini okuyup dünyanın ve Türkiye’nin ekonomik gündemini takip etmek isteyen on binlerce okuruna sadece ve sadece gazetecilik sundu.”

Nezih Demirkent’in kurduğu DÜNYA’nın özelliği, politik tartışmalara yer ayırmadan, dış ve iç politikadaki gelişmelere yer verirken, dünyada ve Türkiye’de ekonomide olan biteni okuyucularına duyurmak oldu.

Nezih Demirkent, ekonomi gazetesinin Anadolu’da olan biteni izleme ve okuyuculara aktarma sorumluğunu görerek, DÜNYA’nın sayfalarını Anadolu’ya, Anadolu’yu DÜNYA’ya açtı.

Nezih Demirkent’in ölümünden sonra 2001 yılından bu yana DÜNYA’yı yönetme sorumluluğunu Didem Demirkent taşıyor.

DÜNYA’nın eski ve sürekli okuyucuları takdir ederler ki, DÜNYA Nezih Demirlent’in kurduğu yapıda, tarafsız, Anadolu’ya önem veren bir ekonomi gazetesi olarak giderek daha güçlü bir yayın organı oldu.

Günümüzde, günlük gazetelerin yan ekonomik destekler olmadan ayakta kalmasının güçlüğü biliniyor. DÜNYA, okuyucularının desteği ile günün her türlü haberini ve özellikle ekonomi haberlerini bütünü ile kapsayan tarafsız bir gazete olarak yayınlanıyor.

Ben bir DÜNYA okuyucusuyum. Her sabah eve gelen 8 gazete arasında önce DÜNYA’yı okurum. DÜNYA okuyucuları her halde takdir ederler ki DÜNYA içeriği ile doyurucu, farklı ne önemli ekonomi haberlerini öne çıkaran bir gazete oldu.

Bunda Stratejik Vizyon Sahibi İş İnsanı olarak ödüllendirilen Didem Demirkent’in rolu var, ama Didem Demirkent’in kurduğu güçlü ekibin rolü de büyük. Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın başında bulunduğu, Osman S. Arolat’ın başyazarlığını yaptığı yayın ekibinde Ömer Türkdönmez, Talip Aktaş, İbrahim Ekinci, Ece Ceyhun, Özlem Beyhan, Handan Ceyhan, Ebru Sungur, Özgür Taşpınar, Evrim Küçük, Nermin Sayın, Didem Ünlü her gün dolgun, ilgi çekici bir ekonomi gazetesi hazırlama başarısını gösteriyorlar.

Tekrarda yarar var. İnsan kendi kuruluşunu över mi diyen olabilir… Ne var ki her gün ekonomide başarılı kuruluşlardan, başarılı kişilerden söz ediyoruz. Bugün de kendi gazetemden söz etmek istedim.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
40 yılda ne değişti? 03 Ağustos 2018
Vizyon sahibi olmak 30 Temmuz 2018