Şahenk-Özyeğin anlaşması iptal

Kerim ÜLKER
Kerim ÜLKER Perde Arkası kerim.ulker@dunya.com

Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile işadamı Hüsnü Özyeğin arasındaki anlaşma iptal edildi. Bu yılın haziran ayında Gebze’deki AVM’sini satmak için Özyeğin ile masaya oturan Şahenk, anlaşmadan çekildi. Hatırlanacağı üzere Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ tarafından yapılan açıklamada 60 bin 585 metrekare alan üzerinde kurulu Gebze Center AVM yanı sıra otel ve 2 dönümlük arsanın 102.5 milyon euroluk satış işlemi tamamlandığı belirtilmişti. Ancak anlaşmanın iptal edildiği açıklandı.

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, söz konusu satışın tarafl ar arasında karşılıklı varılan mutabakat sonucunda iptal edildiği belirtildi.

Kurucu şirket Özyeğin’in bankası

50 bin TL sermayeli Seyir Gayrimenkul 11 Mayıs 2017’de kuruldu. Şirketin kurucusu Hollanda’da bulunan Credit Europe Bank… Şirketin yönetiminde Zınar Okçuoğlu ve Hüsrev Ateş Ergüler bulunuyor. 1994 yılında iş adamı Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan Credit Europe Bank’ın toplam 4500 çalışanı bulunuyor.

***

Çağdaş Holding, Alman Bertelsmann’dan Arvato’yu aldı

Almanya’nın en büyük şirketlerinden Bertelsmann’a ait bilgi teknolojisinden dijital hizmetlere bir çok alanda faaliyet gösteren şirketi Arvato’nun Türkiye operasyonlarını Çağdaş Holding aldı. Türkiye’de ilk kez DÜNYA Gazetesi’nin duyurduğu satış sürecine resmi makamlardan onaylar çıktı.
1835 yılında Carls Bertelsmann tarafından kurulan Bertelsmann’ın küresel cirosu 17 .2 milyar euro, çalışan sayısı ise 119 bin. 50’den fazla ülkede yayın yapan RTL benzeri televizyon kanalı, 30’a yakın radyosu olan Bertelsmann’ın en dikkat çeken markası Arvato'ydu. 22 yıllık geçmişi olan Arvato’nun çalışan sayısı ise 70 bin. 4.6 milyar euroluk cirosuyla grubun en hızlı büyüyen markası Arvato ekim ayında vitrine çıkmıştı. Türkiye operasyonu ise 12 farklı dilde, 10 ilde 3 binden fazla çalışanla hizmet veriyor. Arvato’nun Türkiye cirosu da 100 milyon euroya yaklaşıyor.

Gelelim Arvato CRM’i satın almak isteyen Çağdaş Holding’e...

1987 yılında İstanbul’da kurulan Çağdaş Holding'in amiral gemisi inşaat. Madencilikten enerjiye bir çok alanda faaliyet gösteren Çağdaş Holding, Bodrum’daki Swissotel’in sahibi. Holding’in konut satışları dışında cirosu 200 milyon liraya yaklaşıyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar