Siyasetin Davos’u için ilk adım...

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

Brüksel’deki NATO toplantısının hemen ardından Necati Özkan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Kapital Media London tarafından üç gün sürecek bir siyasetin ele alınacağı bir toplantı düzenlenecek. Birçok önemli isimin katılacağı toplantı, “Siyasetin Davos’u” yolunda ilk adım olacak. Özkan, bu yıl ilki gerçekleştirilecek toplantının önümüzdeki yıllarda da kendi düzenlemeleriyle tekrarlanarak süreklilik taşıyacağını belirtti. Özkan, Davos’ta ekonomi ve teknoloji ağırlıklı görüşler gündeme gelirken, düzenledikleri toplantılarda da Avrupa ve dünyada siyasi gelişmelerin her yönüyle ele alınmaya çalışılacağını dile getirdi.

Şimdi bu ilk toplantının katılımcıları ve içeriğine bakalım:

28-30 Mayıs tarih yerinde Brüksel’de 34 ülkeden siyasilerin, siyasi danışmanlarının, siyasi kampanya yöneticilerinin, araştırmacıların ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek 22. Siyasi Danışmanlar Konferansı, Siyasetin Davos’unun ilk adımı olacak.

Toplantının organizasyonunu, bünyesinde Madia Cat ve Digital Age dergileri gibi markaların şer aldığı Kapital Medya’nın kısa bir süre önce Londra’da açılan Kapital Madia London üslenmiş durumda.

Konferansta dünya çapında son dönemde yükselen popülizm, mülteci problemleri, millenial jenerasyonu anlamak, global popülizm ve kadın haklarına kadar birçok farklı konuda oturumlar düzenlenecek.

Demokratik süreçlerin geliştirilmesi ve sürdürülmesi, karşılıklı bilgi alışverişi ve tecrübe değişimi, demokrasiyi teşvik için sınırlar ötesi işbirliği ve anlayışın geliştirilmesi konuları, konferansta ele alınacak.

Konferansın katılımcıları arasında Sosyalist Enternasyonel Başkanı ve Yunanistan eski Başbakanı George Papandreou, Trump’ın kampanyasının baş stratejiste Tony Fabrisio, Amerikalı Demokrat Parti eski başkan adayı Howard Dean, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pevey, politik analist Mark Maliman, Tony Blair’in politik danışmanı John Mc Terman, Amerikan başkan adaylarından Bernie Sanders ve Obama’nın digital kampanyalarında görev almış olan Scott Goldstein gibi isimler yer alacak. Görüş açıklayıp değerlendirmelerde bulunacaklar.

Bu yılki Avrupa Siyasi Danışmanlar Konferansı'nda ilk kez, bağış toplama, mobil, sosyal medya ve radyo kampanyalarıyla, kampanyalarda en iyi mizah kullananlara 20 kategoride Polaris ödülleri verilecek. Ödülün Poleris adı bilindiği gibi birçok kaşifin yönlerini bulmasına yardımcı olan, Kuzey Yıldızı'ndan geliyor.

Bu yıl ve gelecek yıllarda organizasyonu bir Türk şirketi tarafından yapılacak olan 22. Avrupa Siyasi Danışmanlar Konferansı'nda Siyasetin Davos’unun ilk adımı atılacak. Necati Özkan, gelecek yıllarda bu siyasi arayışlar içeren konferansın devam ettirilerek bir platform olarak Siyasetin Davos’u niteliğindeki bu konferansların gelenekselleşmesini amaçladıklarını belirtiyor. Brüksel’de NATO toplantısının hemen sonrasında yapılacak olan “Siyasetin Davos”unun bu yolda bir ilk adım olması beklenirken, siyasetin uluslararası güncel sorunlarının masaya yatırılması da bekleniyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar