The Bodrum Cup ve Mavi Tur lezzetleri

Ahmet COŞKUNAYDIN
Ahmet COŞKUNAYDIN ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Bu yıl 30. yapılacak The Bodrum Cup etkinliği, ülkemiz turizmine yeni bir katkı ve kavram getiriyor. Dünyanın bir çok ülkesinden çok sayıda yat ve binlerce kişinin katılacağı etkinlikte, Mavi Tur sırasında hazırlanan Mavi Tur yemekleri damgasını vuracak. Ülkemiz lezzetlerine yeni bir katkı olarak değerlendirilen bu girişim ile bir yandan Mavi Tur sırasında hazırlanan ve geleneksel hale dönüşen yemeklerin uluslararası konuklara tanıtımı, öte yandan da turizmimize katkısı sağlanacak.

Era Bodrum tarafından gerçekleştirilecek The Bodrum Cup’ta hedef turistlerin tercihini çeşitlendirmek ve onları sadece güneş turizmi ile sınırlı bırakmamak, bunun yanında güneşle birlikte rüzgar turizmine de yönlendirmek.

Bu etkinlikte bir anda deniz üzerinde 200 yat ve 2000 kişinin yer alacağı sporda, onların güneşle birlikte rüzgar dam da yararlanmaları devreye giriyor.Etkinlik aynı zamanda Akdeniz’in en büyük deniz festivali özelliğini de taşıyor.

The Bodrum Cup organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, bu yıl yapılacak etkinliğe çok büyük bir ilginin olduğunu, ülke dışından gelecek yatçıların, artık düzenli olarak ve her yıl artarak ülkemize gelmeye başladıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl, yani 2017 yılında yapılan The Bodrum Cup’a 150 yat ve 1500 yelkenci katılmıştı. Bunu yaklaşık 8000 izleyici izlemişti.Organizasyon gelecek yıllarda tüm festivalin her safhasını canlı yayın ile yayınlama konusunda da şimdiden hazırlıklara başlamış bulunuyor.

Organizasyon, bu yıl İstanbul’da bir dizi etkinlikler yaparak, bu girişin Bodrum dışına taşması konusunda bir adım attı. Bu amaçla bu yıl ilk kez 25 mega yat, İstanbul Boğazında bir kortej yaparak, İstanbullularla da tanışacak.15 Ekimde Kalamış etabıyla başlayacak festival, 27 Ekim Kissebükü’nde sona erecek. The Bodrum Cup,gelecek yıllarda Yunanistan ile de birlikte etkinlikler yapmayı planlıyor.

Ülke turizminin gelişmesi ve tanıtımında ciddi adımlar atan The Bodrum Cup’a, Amerikan hastanesi, Four Seasons Bosphorus Otel, gibi kuruluşlar da destek oluyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar